Erikoiselle jahkailulle päätös – Jokerit vetäytyi KHL:n pudotuspeleistä oma-aloitteisesti

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit vahvisti lauantaina vetäytyvänsä KHL:n pudotuspeleistä. Ottelusarja SKA Pietaria vastaan ei toteudu.

JÄÄKIEKKO Jokereiden kausi KHL:ssä on ohi, vaikka joukkue selvitti tiensä konferenssivälieriin. Lauantaina Jokerit julkaisi tiedotteen, jossa seura ilmoitti vetäytyvänsä KHL:n pudotuspeleistä.

Jokereiden oli määrä pelata seuraava ottelunsa Pietarissa SKA:ta vastaan konferenssivälieräsarjan avausottelussa. Pitkällisten keskustelujen jälkeen seura päätti olla matkustamatta Pietariin ja päättää kautensa jo nyt.

Jokereiden tiedotteen mukaan Päätös tehtiin pelaajien ja joukkueen johtoryhmän terveyden takaamiseksi sekä epidemian leviämisen hidastamiseksi valtionjohdon ja THL:n ohjeistuksia noudattaen.

– Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii poikkeuksellisia toimia. Ihmisten ja kansakunnan terveys ajaa aina kaiken edelle ja Jokerit haluaa totta kai kantaa vastuunsa asiassa. Olemme käyneet perusteelliset keskustelut lääkäriemme ja pelaajiemme kanssa ja tulleet tähän lopputulokseen. Tämä oli raskas, mutta välttämätön päätös, sanoo Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Jari Kurri.

Torstaina Jokerit ilmoitti pelaavansa ensi viikolla kaksi kotiotteluaan SKA:ta vastaan tyhjille katsomoille. Tiettävästi Jokereiden pelaajat ilmoittivat jo perjantaina, etteivät halua jatkaa kautta ollenkaan. Seuran ilmoitus kauden keskeyttämisestä annettiin kuitenkin vasta lauantaina.

KHL ei ole kuitenkaan ilmoittanut keskeyttävänsä kauttaan. SKA Pietari oli ilmoittanut, että Jokereita vastaan pelataan tyhjille katsomoille.

Jokereiden toiminta on täysin riippuvaista seuran venäläisomistajien tahdosta. KHL on vielä toistaiseksi sillä kannalla, että kautta pitää jatkaa, ja sarja oletti, että Jokeritkin jatkaisi kauttaan.

Venäläisen Championatin mukaan KHL:ssä kuitenkin keskustellaan kauden jatkosta tiistaina. On mahdollista, että kausi sittenkin keskeytettäisiin. Venäjästä tuskin tulee koronaviruksen ulkopuolinen saareke.

Venäjä on sulkemassa Norjan ja Puolan vastaisen rajansa. Suomen rajaa Venäjä ei vielä ole sulkenut, mutta kysymys lienee pian ajankohtainen, kun koronavirustartuntojen määrä Suomessa kasvaa.

Ensi viikolla olisi varmasti ollut epävarmaa, olisiko Jokerit voinut enää edes ylittää Suomen ja Venäjän rajaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon SM-liigan kausi on ohi – mestaruutta ei jaeta

Kommentoi Facebookissa