Jääkiekon SM-liigan kausi on ohi – mestaruutta ei jaeta

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Jääkiekon SM-liigan kausi lopetettiin perjantaina koronavirusuhan takia. Mestaruus jää tänä keväänä jakamatta.

JÄÄKIEKKO SM-liiga tiedotti perjantaina, ettei sen kautta jatketa.  Liigan hallitus päätti keskeyttää kauden välittömästi koronavirusriskin takia.

Liiga tiedotti asiasta seuraavasti:

”Yhteiskuntamme on tilanteessa, jota emme ole aiemmin kokeneet. Nopeasti kohonnut koronavirustartunnan riski on johtanut moniin hyvin poikkeuksellisiin toimenpiteisiin, joilla on vaikutuksia jokaisen suomalaisen elämään.

Liigan hallituksen eilisen päätöksen jälkeen myös tilanne Liigan osalta on muuttunut radikaalisti ja päätös Liiga-kauden 2019–20 päättämisestä välittömästi tehtiin tänään. Lauantain runkosarjaottelut jäävät pelaamatta, samoin playoffs- sekä finaalisarjat. Suomen mestaruus jätetään jakamatta. CHL ja Spengler Cup -paikat jaetaan tämänhetkisten (13.3.) runkosarjasijoitusten mukaan.

Raskaan ja vaikean päätöksen tekemiseen on osallistunut koko Liiga-yhteisö: pelaajat, valmentajat, lääkärit, toimihenkilöt ja yhteistyökumppanit. Urheilullisen unelman tavoitteluakin tärkeämpää on nyt keskittyä pitämään huolta itsestään ja läheisistään.

– On myös selvää, että Liiga ja Liiga-seurat tulevat kärsimään mittavista taloudellisista menetyksistä, mutta kuten presidentti Niinistökin eilen totesi, ”talous on sittenkin vain taloutta”, sanoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

– Kansakuntamme selviää tästä ja niin selviämme mekin. Se vaatii kovaa työtä, mutta olen täysin varma, että tämä yhteisö on siihen valmis, hän jatkaa.

Liiga kiittää kaikkia menneestä kaudesta ja toivottaa voimia arkeen ja valoa kevääseen. Suomessa terveydenhuolto on maailman kärkiluokkaa. Näille ammattilaisille toivomme erityisesti voimia tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.”

SM-liigan runkosarjaa ehdittiin pelata 59 kierrosta. Kauden päätösottelut oli määrä pelata lauantaina tyhjille katsomoille, mutta pelaajat vastustivat asiaa.

Pudotuspelejä siirrettiin ensin viikolla, mutta perjantaina siis päätettiin, ettei niitä pelata ollenkaan.

Myös Suomen maajoukkueen harjoitusottelut Tanskaa vastaan on peruttu. Vielä ei ole vahvistettu, järjestetäänkö jääkiekon MM-kisat toukokuussa, mutta tämän hetken tilanteen perusteella on erittäin todennäköistä, että kisat perutaan.

Jokereiden olisi määrä jatkaa pudotuspelejään KHL:ssä ensi viikolla. Torstaina Jokerit ilmoitti, että sen kotiottelut SKA Pietari-sarjassa pelataan tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronavirus jyllää Veikkausliigan – kauden alku siirtyi kesälle

Kommentoi Facebookissa