Koronavirus jyllää Veikkausliigan – kauden alku siirtyi kesälle

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman. (Kuva Pexels)

Jalkapallon Veikkausliiga ei ala tänä vuonna ennen kesäkuuta. Koronavirus siirsi kauden alkua ainakin kahdella kuukaudella.

JALKAPALLO Veikkausliigan aloitus on siirretty huhtikuulta kesäkuuhun. Veikkausliigan hallitus kokoontui perjantaina käsittelemään toimenpiteitä koronaviruspandemian takia ja päätti siirtää kauden aloitusta parilla kuukaudella.

Päätös oli odotettu, sillä Suomen hallitus on kieltänyt yli 500 henkilön yleisötapahtumat toukokuun loppuun asti. Koronavirusepidemian torjunnan takia toimenpide on välttämätön.

Veikkausliigassa on pyrkimyksenä pelata kaikesta huolimatta täysi sarja. Mahdollisesti kautta venytetään marraskuulle. Mahdollisesti sarjalle tehdään uusi otteluohjelma.

Myös naisten pääsarjan eli Kansallisen Liigan aloitus siirtyy. Liigan hallitus päätti kokouksessaan kauden aloituksen siirtämistä. Kauden aloituksen tarkempi päivä tiedotetaan sen varmistuttua.

Jääkiekon SM-liigaa pelattiin torstaina tyhjille katsomoille. Runkosarjan päätöskierros oli määrä pelata lauantaina tyhjille katsomoille, mutta pelaajat vastustavat kierroksen pelaamista. Perjantaina varmistui, että koko loppukausi perutaan.

Jokerit ilmoitti torstaina, että SKA Pietari-pudotuspelisarjan kotiottelut pelataan tyhjille katsomoille. KHL:n pelejä jatketaan ainakin toistaiseksi.

Koripallon ja salibandyn pääsarjat on keskeytetty Suomessa toistaiseksi. Ei ole tietoa, pelataanko kaudet loppuun myöhemmin.

Euroopassa käytännössä kaikki jalkapallosarjat ja sisäpelisarjat ovat koronaviruksen takia jääneet tauolle. Euroopan Jalkapalloliitto UEFA vahvisti, ettei Mestareiden liigaa ja Eurooppa-liigaa pelata ensi viikolla ja perjantaina vahvistettiin .

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jahkailua riitti koronaviruksesta huolimatta – F1-kausi alkoi irvokkaalla farssilla

Kommentoi Facebookissa