Formulakauden avauspäivän saldo – kolme kisaa peruttiin

Kimi Räikkönen ajaa kaudella 2020 Alfa Romeo-tallissa.

Kimi Räikkönen ajaa kaudella 2021 Alfa Romeo-tallissa. (Kuva AOP)

Formula ykkösten kausi 2020 alkaa aikaisintaan toukokuun lopulla.

FORMULA 1 Formula ykkösten kauden avauskilpailu Australian Melbournessa jäi koronavirusuhan takia ajamatta. Kisan perumisesta ilmoitettiin perjantaina noin tuntia ennen ensimmäisten harjoitusten alkua farssimaisen näytelmän jälkeen.

Myöhemmin perjantaina ilmoitettiin, että myös kaksi seuraavaa kilpailua on peruttu. Bahrainissa 22. maaliskuuta ja Vietnamissa 5. huhtikuuta ei ajetakaan F1-kilpailua.

Huhtikuun 19. päivänä ohjelmassa ollut Kiinan Shanghain osakilpailu peruttiin jo helmikuussa. Näin ollen jo neljä kauden ensimmäistä F1-kilpailua on peruttu.

Perjantaina tiedotettiin, että F1-kausi pyrittäisiin aloittamaan toukokuun lopulla. Tämä merkitsisi, että myös Hollannin Zandvoortin ja Espanjan Barcelonan osakilpailut peruttaisiin. Kausi alkaisi aikaisintaan toukokuun lopulla ajettavasta Monacon osakilpailusta.

Mahdollisesti peruuntuneita osakilpailuja järjestettäisiin elokuussa kesätauolla sekä kenties joulukuussa. Päätöksiä uusista aikatauluista tehdään myöhemmin.

Myös rallin MM-sarjassa tuli perjantaina osakilpailun peruutus. Argentiinan ralli siirretään huhtikuulta myöhemmin päätettävään ajankohtaan.

Tämän viikonlopun Meksikon rallin jälkeen rallin MM-sarjassa seuraa ainakin kahden kuukauden kilpailutauko.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jahkailua riitti koronaviruksesta huolimatta – F1-kausi alkoi irvokkaalla farssilla

Kommentoi Facebookissa