Huuhkajilla iso panos marraskuussa – lupaava uusi nimi mukana

Huuhkajat juhlii Olympiastadionilla maalia

Huuhkajat juhlii Olympiastadionilla maalia. (Kuva AOP)

Huuhkajat pelaa marraskuussa Ranskaa, Bulgariaa ja Walesia vastaan. Panoksena on Kansojen liigan lohkovoitto.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi torstaina joukkueen marraskuussa pelattaviin A-maaotteluihin. Suomi pelaa viikon sisään kolme vierasottelua, joista kaksi on Kansojen liigan otteluita.

Huuhkajat kohtaa 11.11. vierasottelussa Ranskan. Hallitsevaa maailmanmestaria vastaan Suomi pelaa Pariisissa harjoitusottelun. Kansojen liigassa Huuhkajat pelaa 15.11. Bulgariaa vastaan. Wales tulee vastaan 18.11.

Huuhkajat taistelee yhä Kansojen liigan lohkovoitosta, joka toisi paikan Kansojen liigan parhaalle tasolle sekä tien myös jatkokarsintoihin 2022 MM-kisoihin. Voitot Bulgariasta ja Walesista varmistaisivat lohkovoiton.

Kanerva on nimennyt marraskuun ryhmäänsä kaksi ensikertalaista. Englannin kakkostasolla The Championshipissa Brentfordin joukkueessa edukseen esiintynyt Marcus Forss debytoi nyt A-maajoukkueessa. Myös keskikenttäpelaaja Onni Valakari, joka seuratasolla edustaa kyproslaista Pafosia, on ensi kertaa A-maajoukkueen mukana.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Lokakuun peleissä sivussa olleista pelaajista Anssi Jaakkola, Robin Lod ja Nicholas Hämäläinen tekevät paluun A-maajoukkueeseen. Kolme maalia syksyn Kansojen liigan peleissä tehnyt Fredrik Jensen joutuu loukkaantumisen takia jäämään sivuun.

Suomi on voittanut neljästä Kansojen liigan ottelustaan kolme. Irlannin Suomi voitti sekä kotona että vieraissa 1-0. Bulgaria taipui Suomelle Helsingissä 0-2, mutta Wales oli Helsingissä Suomea parempi 1-0.

Lokakuussa Suomi hävisi harjoitusottelussa Puolalle vieraissa 1-5. Se ottelu näytti karulla tavalla, mikä on Suomen taso huippumaita vastaan, kun kaikki parhaat pelaajat eivät ole tositoimissa.

On odotettavissa, että Ranska-otteluunkin Huuhkajat lähtee kokeilumiehistöllä. Avauskokoonpanon pelaajia säästellään tärkeämpiin otteluihin Bulgariaa ja Walesia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jalkapallon EM-kisat 2021 menossa kokonaan Venäjälle

Suomen joukkue marraskuun A-maaotteluissa

Maalivahdit:
Lukas Hradecky
Jesse Joronen
Anssi Jaakkola

Puolustajat:
Joona Toivio
Paulus Arajuuri
Leo Väisänen
Juhani Ojala
Daniel O’Shaughnessy
Albin Granlund
Jere Uronen
Nikolai Alho
Jukka Raitala

Keskikenttäpelaajat:
Nicholas Hämäläinen
Tim Sparv
Glen Kamara
Joni Kauko
Rasmus Schüller
Onni Valakari
Pyry Soiri
Ilmari Niskanen
Robert Taylor
Robin Lod

Hyökkääjät:
Teemu Pukki
Joel Pohjanpalo
Marcus Forss
Rasmus Karjalainen

Kommentoi Facebookissa