Jalkapallon EM-kisat 2021 menossa kokonaan Venäjälle

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

UEFA harkitsee jalkapallon EM-kisojen siirtämistä kokonaan Venäjälle. Huuhkajien oli määrä pelata Pietarissa myös alkuperäisessä formaatissa.

JALKAPALLO Ranskalainen Le Parisien -lehti uutisoi, että Euroopan Jalkapalloliitto UEFA olisi siirtämässä jalkapallon miesten 2021 EM-lopputurnauksen kokonaan Venäjälle.

Alkuperäinen formaatti, jossa turnaus olisi hajautettu 12 eri maahan, on hyvin todennäköisesti menossa ö-mappiin. Koronapandemian takia hajautettujen kisojen järjestäminen on ensi kesänä käytännössä mahdotonta.

Venäjä järjesti 2018 MM-turnauksen ja sai järjestelyistään paljon positiivista palautetta. Le Parisienin mukaan UEFA harkitsee 2021 EM-kisojen siirtoa Venäjälle, koska katsoo Venäjällä olevan parhaat edellytykset turnauksen järjestämiselle näin lyhyellä varoitusajalla.

Alun perin Venäjän piti järjestää Pietarissa neljä EM-kisaottelua. Suomen piti pelata Pietarissa Venäjää ja Belgiaa vastaan.

Koronan takia EM-turnausta siirrettiin kesältä 2020 vuodella eteenpäin. UEFA ilmoitti siirron yhteydessä, että 12 järjestäjämaan turnausformaatti pysyisi ennallaan.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Nyt tilanne on muuttumassa. Suomalaiset futisfanit saavat jännittää, pelaako Huuhkajat EM-kisaottelunsa Pietarissa, vai mahdollisesti Saranskissa, Volgogradissa tai kenties Sotshissa.

Sitäkin saadaan jännittää, päästetäänkö faneja EM-otteluihin ollenkaan. Venäjän koronatilannehan on viime viikkoina vain pahentunut.

Se on kuitenkin varmaa, että Suomen miesten jalkapallomaajoukkue nähdään ensi kesänä viimeinkin tositoimissa EM-lopputurnauksessa. Turnausta ei voida peruakaan, koska tv-tulojen menestykset tietäisivät UEFA:lle liian suuria taloudellisia tappioita. Tyhjille katsomoille pelaaminen on kahdesta pahasta pienempi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK varmisti mestaruutensa murskajaisilla – pelastui häpeältä

Kommentoi Facebookissa