HJK varmisti mestaruutensa murskajaisilla – pelastui häpeältä

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK varmisti jalkapallon Suomen mestaruutensa jo ennen kauden päätöskierrosta otettuaan Maarianhaminassa murskaavan 5-0 -voiton.

JALKAPALLO HJK varmisti historiansa 30:nnen jalkapallon Suomen mestaruutensa sunnuntaina Ahvenanmaalla. Ottelun IFK Mariehamnia vastaan HJK voitti murskaavasti 5-0.

Sinänsä ottelun tuloksella ei ollut merkitystä. Olihan HJK:n mestaruus varmistunut käytännössä jo viime torstaina, kun Veikkausliiga päätti, ettei loppusarjoja pelatakaan.

Sarjakakkonen KuPS olisi voinut nousta HJK:n kanssa vielä tasapisteisiin, mutta maalierossa KuPS olisi noussut HJK:n edelle vain siinä tapauksessa, jos HJK olisi kahdessa viimeisessä ottelustaan päästänyt noin 15 maalia. Eli mitään realismia KuPSin mestaruushaaveissa ei enää ollut.

Kausi ratkesi töksähtävästi, mutta poikkeusolojen takia kauden päättäminen 22 kierrosta käsittävään runkosarjaan oli ainoa järkevä vaihtoehto. Seurojen talouden kannalta pelaaminen marraskuussa koronatilanteen pahentuessa ei olisi ollut mielekästä, kun viiden kierroksen läpivientikään kuukauden sisällä ei välttämättä olisi onnistunut.

HJK voitti tällä kaudella tuplamestaruuden. Aiemmin syksyllä HJK juhli myös Suomen Cupin mestaruutta.

Itse asiassa HJK pelastui tuplamestaruudellaan häpeältä. Onhan HJK suomalaisen futiksen ylivoimaisesti rahakkain joukkue ja suurin seuraorganisaatio. Resurssien valossa HJK:n pitäisi voittaa tuplamestaruus vuosittain.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

HJK voitti 2009-14 kuusi perättäistä Suomen mestaruutta. Se voitti mestaruuden myös 2017 ja 2018, mutta alisuoritti pahasti 2015, 2016 sekä 2019, jolloin mestaruuksia juhlivat SJK, IFK Mariehamn ja KuPS.

Tämän vuoden mestaruus oli seurausta siitäkin, että HJK:n seurapomo Aki Riihilahti jakoi vastuuta joukkueen kasaamisesta muille. Lisäksi päävalmentaja Toni Koskela sai nyt valmistautua kauteen kunnolla.

HJK:lle surkealla kaudella 2019 Koskela tuli HJK:n päävalmentajaksi kesken kauden, eikä aikaa ollut riittävästi palapelin kasaamiseen. Toukokuussa 2019 viimeinkin kenkää saaneen Mika Lehkosuon jäljiltä HJK:n pakka oli pahasti sekaisin, mikä johtui siitäkin, että pelaajahankinnoissa oli tullut pahoja huteja.

Veikkausliigassa pelataan vielä yski ottelukierros ensi keskiviikkona. Silloin ratkeaa hopea ja pronssi sekä karsija. IFK Mariehamn varmistaa sarjapaikkansa, jos TPS ei voita KuPSia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaispelaajat loistivat Englannissa – Teemu Pukki osui kahdesti

Kommentoi Facebookissa