Suomalaispelaajat loistivat Englannissa – Teemu Pukki osui kahdesti

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki Norwichin voitossa kaksi maalia. Myös Brentfordin Marcus Forss pääsi lauantaina maalin makuun.

JALKAPALLO Alavireisen jaksonsa selättänyt Teemu Pukki oli elementissään, kun Norwich City kaatoi lauantaina Bristol Cityn Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa eli Championshipissa maalein 2-1. Pukki iski maalinsa jo avausjaksolla kahdeksan minuutin sisään ja Norwich meni menojaan.

Ensimmäisen kerran Pukki osui jo pelin kuudennella minuutilla, kun Marco Stiepermannin syöttö tavoitti suomalaisen rangaistusalueen keskustasta. Pukki laukoi pallon vasempaan alakulmaan.

Toisen kerran Pukki onnistui vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Pukki laukoi terävästi ja pallo upposi Bristolin puolustajan jalan kautta verkkoon. Osuma oli Pukille kauden neljäs Mestaruussarjassa.

– Hän on maalikone, Norwich Cityn sometiimi hersytteli Twitterissä.

Varttitunnin kohdalla Bristol City kavensi, mutta Emiliano Buendia osui vielä juuri ennen taukoa ja varmisti Norwichille voiton.

Pukki oli lähellä iskeä hattutempun täyteen toisella jaksolla, mutta ei aivan onnistunut. Vaihtoon Pukki otettiin 86. minuutilla.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Mestaruussarjan suomalaisloisto ei jäänyt lauantaina tähän. Illemmalla Marcus Forss pääsi maalin makuun, kun hänen seuransa Brentford voitti vieraskentällä Lutonin 3-0.

Forss aloitti vaihdossa. Hänet otettiin kentälle 75. minuutilla ja maali syntyi melkein heti.

Pukki on tullut Suomen A-maajoukkueessa tuttuakin tutummaksi, mutta Forss on edustanut Suomea ainoastaan nuorten maajoukkueissa. Hänen debyyttinsä Huuhkajissa saattaa olla hyvinkin lähellä.

Norwich on Mestaruussarjan taulukossa neljäntenä ja Brentford yhdeksäntenä. Norwich on Brentfordia kolme pistettä edellä.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Veikkausliiga päätti jatkostaan – HJK voittaa mestaruuden

Kommentoi Facebookissa