Veikkausliiga päätti jatkostaan – HJK voittaa mestaruuden

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

Veikkausliiga päätti, että kausi päättyy runkosarjaan. Samalla HJK:n mestaruus käytännössä varmistui.

JALKAPALLO Veikkausliiga tiedotti torstaina, että sen kausi päättyy runkosarjaan. Osa Veikkausliigan seuroista olisi halunnut pelata vielä viiden kierroksen loppusarjat, mutta keskiviikon kokouksessa yhteisymmärrykseen ei päästy. Tuolloin ilmoitettiin, että vastuu päätöksestä kauden jatkolle siirtyy Palloliitolle.

Torstaina kuitenkin tiedotettiin, että yhä epävarmemman terveystilanteen ja uuden karanteenitapauksen vuoksi Veikkausliigan kausi 2020 päättyy runkosarjaan Veikkausliigan hallituksen päätöksellä. Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois. Runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi.

Myöhään keskiviikkoiltana tulleen tiedon mukaan yhdessä Veikkausliigan seurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin. Siirto olisi tarkoittanut, että loppusarjoja olisi päästy pelaamaan vasta 19.11.

Tämä olisi kaventanut loppusarjojen aikaikkunaa niin paljon, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30.11. mennessä. Monen pelaajan sopimus päättyy tuolloin.

Veikkausliigan päätöksen myötä kaudesta pelataan vielä kahdeksan ottelua, minkä myötä 22 ottelukierrosta saadaan täyteen. Päätöskierros on merkitty pelattavaksi 4. marraskuuta, mutta koronakaranteenien takia ottelusiirrot ovat mahdollisia.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Torstain päätös merkitsi, että HJK voittaa mestaruuden. Viime kaudella mestaruuden voittaneella KuPSilla olisi teoriassa mahdollisuus nousta vielä HJK:n edelle, mutta käytännössä KuPSilla ei ole mestaruuteen enää mitään mahdollisuuksia.

Jos HJK häviäisi ensi sunnuntaina IFK Mariehamnille ja päätöskierroksella FC Interille, ja KuPS voittaisi päätöskierroksella TPS:n, olisivat HJK ja KuPS kauden päättyessä tasapisteissä. HJK:n maaliero on tällä hetkellä 47-16 ja KuPSin 37-23.

KuPS olisi mestari, jos HJK esimerkiksi häviäisi kaksi viimeistä otteluaan maalein 0-8 ja 0-7, ja KuPS voittaisi TPS:n 2-0. Tuskin edes KuPSissa uskotaan, että HJK voisi mestaruuden vielä hävitä.

Torstain päätös varmisti senkin, että sarjajumbo Rovaniemen Palloseura putoaa Ykköseen. IFK Mariehamn ja TPS ratkaisevat päätösotteluissaan liigakarsintapaikan kohtalon. Toiseksi viimeisenä oleva TPS on viisi pistettä IFK Mariehamnia perässä.

Kolmantena olevalla FC Interillä on yhä mahdollisuus nousta hopealle KuPSin edelle. Torstaina varmistui, että sarjanelonen FC Honka ei voita mitalia, vaan sijoittuu sarjassa neljänneksi.

FC Ilves sijoittuu tällä kaudella viidenneksi. FC Lahti ja HIFK taistelevat kuudennesta sijasta. SJK on joko seitsemäs tai kahdeksas ja sarjapaikkansa varmistanut FC Haka yhdeksäs tai kymmenes.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen futisnaisille upea voitto EM-karsinnoissa – kisapaikka lähempänä

Kommentoi Facebookissa