Suomen futisnaisille upea voitto EM-karsinnoissa – kisapaikka lähempänä

Suomi taistelee tiukasti paikasta 2022 pelattavaan jalkapallon naisten EM-turnaukseen

Suomi taistelee tiukasti paikasta 2022 pelattavaan jalkapallon naisten EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Suomi voitti jalkapallon naisten EM-karsintaottelussa Skotlannin 1-0. Skotlanti on karsintalohkon suurin suosikki.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit otti merkittävimmän voittonsa vuosikausiin kaadettuaan sateisessa Helsingissä tiistaina pelatussa EM-karsintaottelussa Skotlannin 1-0. Skotlanti on karsintalohkon suurin suosikki, joten Suomen mahdollisuudet EM-kisoihin kohenivat merkittävästi.

Skotlanti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Suomen puolustuspeli toimi kuitenkin hyvin, eikä Skotlanti saanut vaarallisempia maalipaikkoja.

Toisen puoliajan edetessä hallinta siirtyi Suomelle. Toisen puoliajan alkua Suomi hallitsi jo selvemmin ja 49. minuutilla Eveliina Summanen täräytti pelivälineen verkon perukoille.

Suomella oli johtomaalinsa jälkeen lisääkin maalipaikkoja. Skotlannin onni oli, ettei suomalaisten viimeistelytaito riittänyt.

Ottelun lopussa Skotlanti sai otetta. Tinja-Riikka Korpela esitti Suomen maalilla kuitenkin muutaman huipputorjunnan taaten Suomelle täyden pistepotin.

Suomen voittoa voi pitää merkittävänä. Olihan Skotlanti mukana 2019 MM-kisoissa ja se on pelannut myös kahdessa edellisessä EM-turnauksessa 2013 ja 2017.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Suomi oli mukana 2013 EM-turnauksessa, jossa hyytyi alkulohkoon. Sen jälkeen menestys on ollut Suomen naisten maajoukkueella vaatimattomampaa.

Suomi johtaa EM-karsintalohkoaan kerättyään viidestä ottelustaan 13 pistettä. Lohkokakkonen Skotlanti on pelannut neljä ottelua ja saalistanut yhdeksän pistettä. Suomen ainoa pistemenetys on vuoden takaisesta vierastasapelistä Portugalia vastaan.

Lohkovoittajat saavat suoran kisapaikan. Lisäksi kisoihin etenee kolme parasta lohkokakkosta. Muut kuusi lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnat.

Suomi pelaa 1. joulukuuta Edinburghissa Skotlantia vastaan. Helmikuussa 2021 Suomi kohtaa Vaasassa Portugalin ja Larnakassa Kyproksen. Ottelut Skotlantia ja Portugalia vastaan ratkaisevat Suomen kisapaikan kohtalon, eikä tappioihin niissä ole varaa.

Yleisön tukea futisnaiset eli Helmarit saivat tiistaina ilahduttavasti. Lokakuun sateesta huolimatta Töölön stadion oli loppuunmyyty.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliigan mestaruustaistossa epätietoisuutta – ratkaisu ehkä jo ensi viikolla

Kommentoi Facebookissa