Veikkausliigan mestaruustaistossa epätietoisuutta – ratkaisu ehkä jo ensi viikolla

Kuopion Palloseura voitti 2019 jalkapallon Suomen mestaruuden

Kuopion Palloseura voitti 2019 jalkapallon Suomen mestaruuden. (Kuva AOP)

Veikkausliigan kausi saattaa päättyä jo ensi viikolla. Jos näin käy, olisi HJK:lla mahdollisuus varmistaa mestaruutensa ensi torstaina.

JALKAPALLO Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura koki torstaina jo kolmannen perättäisen tappionsa hävittyään FC Hakalle maalein 2-3. Salomo Ojala teki Hakan voittomaalin aivan lopussa.

Ojalan maali saattoi olla Suomen mestaruuden kannalta hyvinkin ratkaiseva. Kausi saattaa nimittäin päättyä jo ensi viikolla. Tällainen ratkaisu tehtäneen, jos koronatilanne pahenee Suomessa.

Veikkausliiga ilmoitti aiemmin viikolla tiedotteessaan, että sen tavoitteena on kauden alusta lähtien ollut pelata loppusarjat. Tällä hetkellä tilanteet voivat muuttua nopeasti, jonka vuoksi loppusarjojen pelaamisen tilannetta tarkastellaan ensi viikolla.

KuPS on sarjassa toisena kolme pistettä HJK:ta perässä. HJK:lla on runkosarjasta jäljellä kaksi ottelua ja KuPSilla enää yksi.

Jos HJK pelaisi tasan ensi torstaina IFK Mariehamnia vastaan tai voittaisi ottelun, olisi HJK varma Suomen mestari, mikäli loppusarjoja ei pelattaisi. Jos loppusarjat pelataan, riittää mestaruustaistossa jännitystä vielä pitkälle marraskuulle.

Mikäli loppusarjoja ei pelata, putoaa RoPS varmasti Ykköseen. Vain yhden ottelun tällä kaudella voittanut RoPS hävisi torstaina Helsingissä HIFK:lle 0-1.

Jos loppusarjoja ei pelata, säilyttää Haka varmasti sarjapaikkansa. TPS hävisi torstaina Turun derbyssä FC Interille 0-3, eikä voi runkosarjassa nousta enää yhdeksäntenä olevan Hakan edelle.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Jos loppusarjat pelataan, taistelee Inter vielä mestaruudesta. Se on neljä pistettä HJK:ta perässä.

Myös FC Hongalla on yhä mahdollisuuksia mestaruuteen, jos kautta runkosarjan jälkeen jatketaan. Honka voitti torstaina FC Lahden 2-1.

FC Ilves voitti torstaina Seinäjoella SJK:n 3-1. Samalla varmistui, että Ilves pelaa ylemmässä loppusarjassa, jos kautta jatketaan. SJK on kahdeksantena, eivätkä sen mahdollisuudet pääsyyn ylempään loppusarjaan ole enää omissa käsissä, vaikka kautta jatkettaisiin.

HIFK on sarjassa seitsemäntenä pisteen FC Lahtea perässä. Kuusi parasta siis jatkaa ylempään loppusarjaan, mikäli kautta jatketaan.

Seurojen taloudelle ottelutapahtumat ovat tärkeitä, mutta hyvä kysymys on, miten yleisö saadaan houkuteltua jalkapallopeleihin marraskuun koleudessa, kun koronan uhkakin kasvaa. Syksyn edetessähän yleisömäärät perinteisesti laskevat ja loppusarjoissakin on useampi merkityksetön ottelu.

Torstaina Helsingissä HIFK:n kotiottelussa katsojia oli 841 ja Espoossa FC Hongan ottelussa vain 586. Espoon urheilupuiston putkikatsomot ovat lokakuisessa vesisateessa kaukana viihdyttävistä olosuhteista.

Surkea yleisömäärä kertoo myös karulla tavalla, miten vähän perusfaneja Hongalla todellisuudessa on.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Uusi Superliiga uhkaa mullistaa eurooppalaisen jalkapallon

Kommentoi Facebookissa