Jumboryhmä SaiPalle helpotusta – valmentaja Tero Lehterällä painavaa sanottavaa

SaiPa juhlii maalia

SaiPa juhlii maalia. (Kuva AOP)

SaiPa sai ahdinkoonsa helpotusta voitolla HPK:sta. SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä toivoi ottelun jälkeen, että SaiPa saisi lappeenrantalaisilta enemmän tukea.

JÄÄKIEKKO SM-liigan jumboksi jämähtäneen Lappeenrannan SaiPan suuri tuska helpotti lauantaina, kun joukkue kaatoi HPK:n 4-3-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. SaiPa on kerännyt vain seitsemän sarjapistettä. Voitto helpotti suurinta tuskaa, mutta pitkä on vielä matka.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterällä oli lauantaina painavaa sanottavaa.

– Tätä seuraa nyt oma mielipide. Ei ole hallituspuolueen, eikä oppositiopuolueen, Lehterä veisteli lehdistötilaisuudessa.

– Olen erittäin ylpeä meidän pelaajista. Se tapa, jolla he taistelevat. Meillä on nuoria ja kokemattomia pelaajia ja tänäänkin oli kokoonpanossa kolme hyökkääjää, jotka ovat joskus urallaan rikkoneet 20 tehopisteen rajan. Meillä on nuoria pelaajia, jotka tekevät päivittäin töitä sen eteen, että he pärjäisivät kilpailullisesti tuolla. Haaste on aika kova, kun osalla joukkueista on NHL- ja AHL-pelaajia, mutta nämä tekevät joka päivä töitä todella paljon, Lehterä vuodatti.

– Seurajohto on erittäin kovilla. Tänään ilmoitettiin, että A-junioreissa on koronatartuntoja ja rahaa ei tule taloon sisään. Sitten on halliasia. Mitä mä siihen osaan sanoa, minä en puutu politiikkaan.

Lehterä esitti myös toiveen lappeenrantalaisille.

– Haluan esittää toiveen SaiPan kiekkoyhteisölle, että te edes jollakin tavoin tukisitte meitä. Mä ymmärrän, että kaikilla on nyt kovat ajat ja taloudellisestikin, eikä aina pääse katsomoon, mutta nämä jätkät tekevät joka päivä töitä ja toimistollakin tehdään joka päivä töitä, että homma saataisiin toimimaan, Lehterä toivoi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Liigan kuumin joukkue on tällä hetkellä Lahden Pelicans, joka murskasi lauantaina JYPin peräti 7-1-lukemin. Samalla Pelicans otti jo neljännen perättäisen kolmen pisteen voittonsa ja nousi sijalle neljä SM-liigassa.

JYPillä on sitä vastoin todella synkkää. Se hävisi jo neljännen kerran putkeen.

JYPin syksy on ollut synkkä ja ankea kaukalossa ja kabineteissa, sillä seura on kertonut suurista talousvaikeuksistaan ja ehtinyt jo lomauttamaan valmennusryhmänsäkin.

Varsin kovassa iskussa on myös Ilves, joka otti jo kolmannen perättäisen voittonsa kaatamalla kovavireisen KalPan 3-2. Ilveksellä on nyt 27 pistettä ja se on sarjassa toisena. KalPalla pisteitä on 18, mutta se on pelannut vasta kahdeksan ottelua. Ennen tätä iltaa KalPa oli voittanut viisi ottelua putkeen.

Kärpät katkaisi lauantaina kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi Ässät 4-3. Tappara pystyi myös putkensa katkaisemiseen: kahden ottelun tappioputki päättyi 3-2-jatkoaikavoittoon KooKoosta.

HIFK voitti TPS:n jatkoajalla maalein 4-3-lukemin. HIFK:n kannalta näytti jo huonolta, mutta ajassa 58.59 NHL-laina Emil Bemström tykitti 3-3-tasoituksen ilman maalivahtia. Jatkoajalla TPS sekoili, otti väärän vaihdon ja Joonas Lyytinen pääsi tykittämään ylivoimalla HIFK:n voittoon.

HIFK nousi 19 pisteeseen ja on nyt kolmantena sarjassa. TPS:llä pisteitä on nyt 14 ja se on sijalla 10.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Lukolla menee lujaa – Kärpätkin jäi jalkoihin

Kommentoi Facebookissa