Huuhkajilla merkittäviä pelaajia sivussa – Tim Sparv ei mahdu nyt maajoukkueeseen

Tim Sparv on Huuhkajien kapteeni

Tim Sparv on toiminut pitkään Huuhkajien kapteenina. (Kuva AOP)

Jere Uronen, Daniel O’Shaughnessy ja Marcus Forss ovat sivussa Huuhkajien MM-karsintapeleistä Ukrainaa ja Kazakstania vastaan. Tim Sparvia ei joukkueeseen valittu.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa MM-karsintaotteluissa ensi lauantaina Helsingissä Ukrainan ja ensi tiistaina Nursultanissa Kazakstanin. Voitot molemmista otteluista veisi Suomen erittäin lähelle paikkaa jatkokarsintoihin.

Suomella on useampi merkittävämpi poisjäänti. Hyökkääjä Marcus Forss joutui jäämään sivuun lentokiellon takia. Englannin Valioliigassa Brentfordissa pelaava Forss olisi pelikunnossa, mutta ei saa toistaiseksi lähteä lentomatkalle saatuaan Englannin Liigacupin ottelussa iskun korvaansa.

Viime kesän EM-joukkueen pelaajista sivuun jää myös laitapuolustaja Jere Uronen. Ranskan pääsarjassa Brestin joukkueessa pelaava Uronen kärsii nilkkavammasta.

Lisäksi poissa on keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen. Norjassa Lilleströmissä seuratasolla pelaava Kairinen kärsii sisäsyrjän rasitusvammasta.

Myös keskuspuolustaja Daniel O’Shaughnessy on sivussa. Hänkin kärsii loukkaantumisesta.

Maajoukkueeseen palaavat keskuspuolustaja Juhani Ojala sekä laitapuolustaja Albin Granlund, jotka kalkkiviivoilla jäivät rannalle historiallisesta Suomen ensimmäisestä EM-kisajoukkueesta. Molemmille pettymys oli kova ja Ojala teki sen selväksi myös julkisesti.

Riidoistakin huhuttiin, mutta pahaa mieltä ei tullut niin paljon, etteivätkö Ojala ja Granlund voisi jatkossakin maajoukkueessa pelata. Päävalmentaja Markku Kanerva antoi ymmärtää, että ”erimielisyyksiä” olisi liioiteltukin. Ojala puolestaan teki selväksi, että kaikki on kunnossa.

Maajoukkueeseen tekee paluun myös keskikenttäpelaaja Ilmari Niskanen. Viime vuonna Kuopion Palloseurassa häikäisseen Niskasen ura Saksassa tökki, mutta uudessa seurassaan Dundee Unitedissa näyttäisi kulkevan taas paremmin.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv ei ole Ukrainaa ja Kazakstania vastaan mukana. Sparvin viime aikojen pelilliset esitykset eivät valintaan riittäneet.

Päätös Sparvin poisjättämisestä oli Kanervalta järkevä. HJK:ssa Sparvin esitykset ovat olleet kaukana hänen potentiaalistaan.

Jalkapallolegenda Jari Litmanen otti Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissa jaksossa kantaa Tim Sparvin tapaukseen. Litmanen spekuloi Sparvin polven kunnonkin vaikuttaneen Kanervan päätökseen.

– Aiheen ympärillä käytävässä uutisoinnissa on tullut esille se, että Markku Kanerva arvostaa Sparvia pelaajana ja pitkäaikaisena kapteenina. Tällä hetkellä Sparvin näytöt HJK:ssa eivät kuitenkaan ole sitä, mitä Tim osaa tai mitä häneltä odotetaan. Itselleni on herännyt myös kysymys, että onko Timin polvi täysin kunnossa, Litmanen kertoo.

Litmanen ei kuitenkaan usko, että Sparvin maajoukkueura olisi vielä ohi.

– Jos Timin peliesitykset tasaantuvat ja parantuvat HJK:ssa ja Huuhkajat saa Ukrainaa ja Kazakstania vastaan toivotut tulokset, näkisin että hyvässä vireessä oleva Tim Sparv on mukana marraskuun ratkaisevissa karsintaotteluissa. Itse en siis jaksa uskoa, että Timin maajoukkueura on taputeltu.

Litmanen korostaa, että kova kilpailu maajoukkueen pelipaikoista on tärkeää. Se puskee joukkuetta eteenpäin.

– Useat pidempään Huuhkajien kokoonpanossa olleet pelaajat ovat saaneet haastajia, ei pelkästään Tim. Esimerkiksi Joona Toivio ei pelannut viimeksi Kazakstania eikä Ranskaa vastaan, vaan Leo Väisänen oli kokoonpanossa. Kenelläkään ei pelipaikka ole siis kiveen hakattu, vaan valmennus hakee aina pelaajia, jotka ovat vireessä ja joiden ominaisuudet ovat aina parhaimmat suhteessa vastustajaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronarajoitukset poistuivat – Veikkausliigassa hämmentävää yleisökatoa

Kommentoi Facebookissa