Huuhkajille hieno voitto kaatosateessa – debytantti loisti

Suomi voitti Kansojen liigan ottelussa Montenegron maalein 2-0. (Kuva AOP)

Huuhkajat voitti Montenegron maalein 2-0. Ensimmäisen A-maaottelunsa pelannut Oliver Antman oli mukana molemmissa maaleissa.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat päätti urakkansa Kansojen liigassa voittoon. Montenegro taipui suomalaisille Podgoricassa maalein 0-2.

Ottelu pelattiin karmeissa olosuhteissa. Montenegrossa oli satanut maanantaina suorastaan monsuunimaisesti ja vasta paria tuntia ennen ottelun alkua varmistui, että pelaamaan pystyttäisiin.

Ottelun ratkaiseva pelaaja oli Montenegron puolustaja Zarko Tomasevic. Hän otti 17. minuutilla toisen punaisen korttinsa ja pakotti joukkueensa vajaalukuiseksi.

Suomen vahva hyökkäyspeli pakotti Montenegron rikkomaan. Olosuhteet kentällä olivat ”vesipallossa” vaikeat, mutta Suomi hallitsi ne alussa paremmin.

Erityisen hyvin suomalaisista suoriutui Oliver Antman, joka pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa. Toisella puoliajalla Antman, 21, teki Teemu Pukin syötöstä Suomen avausmaalin ja myöhemmin hän antoi syötön Benjamin Källmanin 2-0 -maalin.

Antmanista on pitkään puhuttu suomalaisen futiksen merkittävänä lupauksena. Podgoricassa hän teki todennäköisesti läpimurtonsa A-maajoukkueeseen.

Suomi oli ottelun lopussa liian passiivinen. Montenegro sai muutaman erinomaisen maalipaikan, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Voitollaan Suomi sijoittui lohkossa toiseksi ja vältti putoamisen Kansojen liigan C-tasolle. Lohkon kakkossija auttaa Suomen mahdollisesti EM-jatkokarsintoihin 2024 kisoihin.

Bosnia-Hertsegovina oli lohkon ykkönen. Montenegro sijoittui kolmanneksi ja Romania jäi neljänneksi, vaikka voitti maanantaina bosnialaiset 4-1.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat pettyi Romania-otteluun – kertoo jotain kehityksestä

Kommentoi Facebookissa