Huuhkajille kurja uutinen Lukas Hradeckysta

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Vuoden urheilija Lukas Hradecky ei pääse tositoimiin Suomen jalkapallomaajoukkueen maaliskuun MM-karsintapeleissä.

JALKAPALLO Saksan Bundesliigassa pelaava Bayer Leverkusen ilmoitti maanantaina, että seuran ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on useita viikkoja sivussa tositoimista loukkaantumisen takia. Hradecky on poissa vahvuudesta maaliskuun loppuun saakka.

Uutinen ei ole huono pelkästään Bayer Leverkusenille. Toimiihan Hradecky ykkösmaalivahtina myös Suomen maajoukkueessa. Hradecky ei ehdi kuntoutua Suomen MM-karsintojen ensimmäisiin otteluihin mennessä.

Suomi aloittaa MM-karsinnat 24. maaliskuuta Bosnia ja Hertzegovinaa vastaan Helsingissä. Toisen ottelunsa Suomi pelaa 28. maaliskuuta Ukrainaa vastaan vieraissa. Lisäksi Suomi pelaa 31. maaliskuuta harjoitusottelun vieraissa Sveitsiä vastaan.

Kun Hradecky on sivussa, pääsee tolppien väliin todennäköisesti Jesse Joronen. Hän pelaa Italiassa Brescian joukkueessa.

Joronen, 27, on maailman tasolla kovan luokan maalivahti. Maalivahtipeliin Suomi tuskin otteluissa Bosniaa ja Ukrainaa vastaan kaatuu.

Hradecky, joka valittiin tammikuussa Suomen vuoden urheilijaksi, pelannee maajoukkueessa seuraavan kerran kesäkuussa. Tuolloin pelataan EM-turnaus ja ennen kisoja Suomi pelannee myös muutaman harjoitusottelun.

Bayer Leverkusenille Hradeckyn poissaolo on todella paha takaisku. Hradeckylta jää väliin vielä vähintään neljä Bundesliigan ottelua sekä ainakin yksi Eurooppa-liigan ottelu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin maalivire jatkuu – paluu Valioliigaan häämöttää

Kommentoi Facebookissa