Teinimurhasta syytettyjen poikien viestit järkyttävät – ”Ollaa suomes nii päästää pälkähäst, jos jotai käy”

Poliisin julkistamassa esitutkintamateriaalissa paljastuu murhasta syytettyjen poikien viestit toisilleen.

Poliisin julkistamassa esitutkintamateriaalissa paljastuu murhasta syytettyjen poikien viestit toisilleen. (Kuvituskuva Fotolia)

Lopulta yksi pojista kertoi tapahtuneesta äidilleen, joka ilmoitti asiasta eteenpäin.

HENKIRIKOS Helsingin rikospoliisi on julkistanut esitutkinta-aineistoa henkirikoksesta, jossa kolmea tekohetkellä 16-vuotiasta poikaa syytetään ikätoverinsa murhasta Koskelan sairaala-alueella Helsingissä 4.12.2020.

Tekijät kohdistivat raakaa väkivaltaa uhriin, joka oli syyttäjän kuvailun mukaan hiljainen poika, jota oli kiusattu pitkään. Syytteessä olleet pojat pitivät uhria näennäisesti kaverinaan, mutta jonkinlaisessa alisteisessa asemassa olevaa poikaa oli pahoinpidelty useasti jo ennen kohtalokasta iltaa.

Syytetyt olivat suunnitelleet surmailtaa etukäteen. Uhri oli tarkoitus juottaa humalaan, jonka jälkeen alkaisi väkivalta. Näin viestitti nuorin syytetty toiselle, molemmat olivat uhrin lapsuudenystäviä.

”Iha hies. Aletaa sit hakkaa ku se on melkei juonu sen viinan.”

Toinen pojista poistui hetkeksi pahoinpitelyn aikana, mutta lähetti viestin nuorimmalle syytetylle.

”Ette anna sen lähtee himaa mua vituttaa nyt iha vitusti et heti ku tuun sinne nii lyön sitä vitu kovaa pari kertaa naamaa.”

Kolmas pojista oli vanhin ja tuntenut uhrin vasta jonkin aikaa. Hän oli ilmeisesti myös väkivaltaisin, ja lapsuudenystävät liittoutuivat teon jälkeen vanhinta poikaa vastaan.

”Jep, me selvitään tästä uskot tai et. Tää ei pilaa meiän kummankaa elämää.”

”Mut jos ollaa jäämäs kii nii pakko sanoo et teki nii vitusti enemmä ku kumpikaa meistä.”

Kolmikko viestitteli myös keskenään, ja vanhin pojista uskoi aluksi heidän pääsevän nuoren ikänsä johdosta teosta vähällä.

”Nii ja ollaa suomes nii päästää pälkähäst, jos jotai käy.”

Juttuvinkki: Nyt poliisin selvityksen alla on lastensuojelun ja koulun toiminta – 16-vuotiasta uhria kiusattiin väkivaltaisesti

Vanhin poika myöntää olleensa väkivaltainen eikä osaa selittää tekoaan. Mutta hän sanoo myös muiden olleen osallisia. Väkivaltaa lisäksi videoitiin.

”Näin, että kaksi muuta kätteli siinä toisiaan ja minä kättelin molempia siinä lopussa.”

Teon jälkeen pojat olivat keskustelleet muun muassa ruumiin hävittämisestä ja mahdollisista DNA-jäljistä. He eivät kuitenkaan tehneet mitään, eivätkä hälyttäneet apua, vaikka osa tekijöistä kävi katsomassa uhria jälkeenpäin.

Uhrissa oli liki sata mustelmaa, lähes kaikki kylkiluut olivat murtuneita, keuhkoissa repeämiä ja aivoissa ruhjeita.

Yksi pojista kertoi lopulta kahden päivän kuluttua tapahtuneesta ensin tyttöystävälleen ja sitten äidilleen, joka ilmoitti tiedot eteenpäin. Poliisikuulustelussa pojat kertovat katumuksestaan.

”Haluaisin sanoa vanhemmille, että olen pahoillani. En mä mitään anteeksiantoa voi heiltä pyytää.”

Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle pojalle rangaistusta murhasta, josta enimmäisrangaistus 16-vuotiaalle on elinkautisen sijaan 12 vuotta vankeutta. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet murhan.

Syyttäjä on vaatinut kolmikolle tehtävän myös mielentilatutkimuksen.

Lue myös: Murhaoikeudenkäynnissä paljastui 16-vuotiaaseen uhriin kohdistunut raju väkivalta – ”Säälimättömyys, julmuus ja kidutuksenomaisuus”

Kommentoi Facebookissa