Huuhkajille upea voitto – Joel Pohjanpalo osui kahdesti

Suomi voitti Montenegron Olympiastadionilla 2-0. (Kuva AOP)

Huuhkajat pehmitti Kansojen Liigassa Montenegron maalein 2-0. Joel Pohjanpalo teki molemmat maalit.

JALKAPALLO Montenegro aloitti pelin passiivisesti. Suomi sai pitää palloa. Vaarallisia paikkoja Huuhkajat ei vielä ottelun alkupuolella saanut rakennettua.

Avausmaalinsa Huuhkajat teki 30. minuutilla. Teemu Pukki sai pallon takaisin seinäsyötöstä ja syötti avopaikkaan päässeelle Joel Pohjanpalolle. Turkin liigassa tällä kaudella paljon maaleja tehnyt Pohjanpalo laittoi varmasti sisään.

Suomi siirtyi 38. minuutilla 2-0 -johtoon. Vapaapotkutilanteesta pallo pelattiin Pohjanpalolle, joka oli jälleen vapaana ja onnistui maalinteossa toistamiseen.

Toiselle puoliajalle Montenegro teki useita pelaajavaihtoja, mutta ei tahtonut saada mitään aikaiseksi. Suomella sen sijaan oli muutama erinomainen paikka lisätä johtoaan.

Montenegron oli lopussa pakko hyökätä riskillä. Tämä tuotti sille muutamia hyviä tilanteita, joista se ei saanut kuitenkaan maalia. Huuhkajat voitti ottelun 2-0.

Suomella on kahdesta Kansojen Liigan ottelustaan koossa neljä pistettä. Avausottelussaan viime lauantaina Suomi pelasi Bosnia-Hertsegovinan kanssa 1-1 -tasapelin. Siinä matsissa bosnialaiset tasoittivat viime hetkillä.

Suomi pelaa ensi lauantaina vierasottelun Romaniaa vastaan ja tiistaina vastassa on vieraissa Bosnia-Hertsegovina. Sen jälkeen futaajilla alkaa lyhyt kesäloma.

Päivän hienot suomalaiset jalkapalloesitykset eivät olleet pelkästään tässä. Alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti karsintaottelussa aiemmin päivällä Azerbaidzhanin 3-0 säilyttäen mahdollisuutensa EM-kisapaikkaan. Ratkaisevan karsintaottelun lohkon kakkospaikasta Suomi pelaa perjantaina Norjaa vastaan.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: MTV näyttää jalkapallon MM-kisoista 22 ottelua

Kommentoi Facebookissa