Huuhkajilta mahtava nousu Ukrainassa – MM-unelma elää!

Teemu Pukki teki Suomen tasoitusmaalin 1-1 päättyneessä MM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan

Teemu Pukki teki Suomen tasoitusmaalin 1-1 päättyneessä MM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan. (Kuva AOP)

Suomi taisteli MM-karsinnoissa 1-1 -tasapelin Ukrainaa vastaan. Teemu Pukki tasoitti 89. minuutilla rangaistuspotkusta.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja kahden kierroksen jälkeen tappioitta. Sunnuntaina Kiovassa Suomi taisteli Ukrainan vieraana 1-1 -tasapelin.

Otteluun suosikkina lähtenyt Ukraina sai otteen pelistä oltuaan ensimmäiset kymmenen minuuttia Suomen kanssa vaikeuksissa. Ukraina älysi prässätä korkeammalta ja sen jälkeen Suomen hyökkäysrakentelu olikin vaivalloisempaa.

Suomen puolustuspeli toimi kuitenkin hyvin. Vaaralliset maalipaikat eivät Ukrainalta onnistuneet. Daniel O’Shaughnessyn tulo kolmanneksi toppariksi Paulus Arajuuren ja Joona Toivion rinnalle oli Huuhkajien päävalmentajalta Markku Kanervalta onnistunut ratkaisu.

Toisella puoliajallakin Ukraina piti palloa Suomen oltua hyökkäysrakentelussa vaikeuksissa. Suomen puolustus toimi yhä hyvin, mutta uinahti 80. minuutilla, kun Oleksander Karavajev pääsi keskittämään ja brasilialaistaustainen Junior Moraes onnistui ohjaamaan pallon maaliin.

Ukrainan johtomaalin jälkeen Suomi siirtyi pelaamaan 5-3-2:n sijaan 4-4-2:lla. Syntyikin useampi hyvä maalipaikka. Paulus Arajuuri puski tolppaan.

Sitten 88. minuutilla Ukrainan Vitali Mykolenko muni urakalla. Hän menetti pallon Teemu Pukille ja joutui kaatamaan tämän. Seurauksena oli punainen kortti Mykolenkolle ja rangaistuspotku Suomelle.

Pukki ampui pilkulta Suomen tasoihin. Maali oli hänelle maajoukkueessa 30:s. Pukki on enää kahden maalin päässä Jari Litmasen maajoukkueen maaliennätyksestä.

Pukki itse totesi, ettei voi olla tyytyväinen Suomen peliesitykseen, mutta tapahtumien valossa hän oli kyllä tyytyväinen tulokseen. Pukin mukaan ehkä enemmänkin olisi voinut olla otettavissa. Häntä harmitti kuitenkin eniten, että Ukraina sai pidettyä palloa, eikä Suomi kyennyt oikein rakentamaan hyökkäyksiä.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva oli tasapeliin tyytyväinen. Kanerva piti MM-karsintojen alkua Suomelta hyvänä ja muistutti vastassa olleen kovia joukkueita.

Suomi aloitti MM-karsinnat 2-2 -tasapelillä Helsingissä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Kahdesta ottelusta tilillä on nyt kaksi pistettä.

Ranska voitti sunnuntaina Kazakstanin 2-0 ja nousi lohkon kärkeen neljään pisteeseen. Suomella ja Ukrainalla on koossa kaksi pistettä ja Bosnia-Hertsegovinalla yksi piste. Kazakstan on nollilla.

Lohkovoittaja pääsee suoraan MM-kisoihin. Lohkokakkonen etenee MM-karsintaan. Suomen mahdollisuus elää.

Suomi pelaa ensi keskiviikkona harjoitusottelun vieraissa Sveitsiä vastaan. Kesällä ohjelmassa ovat Suomelle historialliset EM-kisat. MM-karsintoja Huuhkajat jatkaa vasta syksyllä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat jälleen Ukrainassa – edellisestä reissusta ei jäänyt ilomuistoja

Kommentoi Facebookissa