Huumerahat oli kätketty pehmonallen sisälle – mukana äiti, 15-vuotias poika ja toisen lapsen poikaystävä

Asunnosta takavarikoitiin tuhansia euroja käteistä rahaa pehmonalleen piilotettuna.

Asunnosta takavarikoitiin tuhansia euroja käteistä rahaa pehmonalleen piilotettuna. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi paljasti Virosta käsin ohjatun tuhansien Subutex-tablettien levityksen.

HUUMAUSAINERIKOS Helsingin poliisi on tutkinut noin 3000 Subutex-tabletin levityskokonaisuuden. Epäilty törkeä huumausainerikos on tapahtunut Helsingissä tammi-toukokuun aikana. Kokonaisuuteen liittyen on vangittu neljä henkilöä. Lisäksi kaksi epäiltyä on määrätty matkustuskieltoon.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Viroon Suomesta tammikuussa aikaisempien rikosten vuoksi maasta poistettu mies pyysi seurustelukumppaninsa äitiä auttamaan korvausta vastaan Suomeen, miehen asuntoon jääneiden Subutex-tablettien levityksessä.

Nainen suostui ehdotukseen ja värväsi mukaan myös 15-vuotiaan poikansa.

– Nainen ja poika välittivät miehen Virosta käsin antamien ohjeiden mukaisesti Subutex-tabletteja eri henkilöille Helsingissä. Tableteista saadut rahat, noin 30 000 euroa, toimitettiin miehelle Viroon ja toiselle miehelle Venäjälle. Nainen ja poika eivät tiettävästi koskaan saaneet heille toiminnasta luvattua palkkiota, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin autenttista kuvamateriaalia, rahat oli kätketty pehmonallen sisään.
Poliisin autenttista kuvamateriaalia, rahat oli kätketty pehmonallen sisään. (Kuva Poliisi)

Poliisi teki toukokuun lopussa kotietsinnän asuntoon, jossa nainen ja poika asuivat. Asunnosta takavarikoitiin tuhansia euroja käteistä rahaa. Rahat oli kätketty pehmonallen sisälle. Miehen Helsingin asunnosta takavarikoitiin Subutex-tabletteja ja vakuumipusseja, joissa pillereitä oli säilytetty.

– Olemme tehneet esitutkinnan aikana hedelmällistä yhteistyötä Viron poliisin kanssa. Virosta käsin huumeiden välitystä junaillut mies on tällä hetkellä tutkintavankeudessa Suomessa.

Syyttäjä on nostanut asiassa syytteet, ja tapauksen käsittely aloitetaan Helsingin käräjäoikeudessa 27.8.2019.

Lue myös: Poliisi takavarikoi Helsingissä yli 300 000 Rivotril-pilleriä – yksi pilleri maksaa katukaupassa euron

Kommentoi Facebookissa