Hyvin kulkee suomalaistähdillä – Barkovin ja Ahon NHL-seurat ennätyksissä

Sebastian Aho on Carolina Hurricanesin tähtipelaaja

Sebastian Aho on Carolina Hurricanesin tähtipelaaja. (Kuva AOP)

Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers ja Sebastian Ahon Carolina Hurricanes ovat voittaneet kauden kaikki ottelunsa.

JÄÄKIEKKO Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers jatkoi voittojen tiellä NHL:ssä maanantaina, kun Florida kukisti Arizona Coyotesin kotonaan 5-3. Florida on voittanut kaikki kuusi otteluaan.

Samalla Panthers venytti voittoputkiennätystään. Panthersin edellinen ennätys oli ollut kolme peräkkäistä voittoa kauden alusta laskettuna.

Barkov saalisti ottelussa syöttöpisteen. Hän syötti viimeisellä minuutilla tyhjiin osuneelle Anthony Duclairille.

Barkovin kauden saldo on nyt 2+4=6. Floridan riveissä luisteli myös hyökkääjä Eetu Luostarinen. Seuran muista suomalaisista hyökkääjä Anton Lundell sekä puolustajat Markus Nutivaara ja Olli Juolevi olivat sairastuvan puolella.

Florida Panthers oli vielä pari vuotta sitten NHL:n kellariosastoa. Nyt seura on täydellä 12 pisteen potillaan koko NHL:n kärjessä. Barkovilla on ollut nosteessa merkittävä rooli.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho venytti koko alkukauden kestänyttä pisteputkeaan maanantaina, kun seura voitti Toronto Maple Leafsin kotonaan 4-1. Carolina on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan, mikä sivuaa seuran ennätystä. Hurricanes aloitti kautensa viidellä peräkkäisellä voitolla myös syksyllä 2019.

Ottelussa tehot 1+1 saalistanut Aho tasoitti 1-1:een kauden neljännellä osumallaan toisen erän alkupuoliskolla. Ahon saldo viidestä ottelusta on 4+3=7.

Carolina jyrää NHL:ssä kärkipäässä. Ahon osuutta tässä ei voi vähätellä.

St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso torjui nollapelin kauden ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Husso pohjusti 34 torjunnallaan Bluesille vakuuttavan 3-0 -voiton Los Angeles Kingsistä.

Husso siirtyi Pohjois-Amerikkaan jo viisi vuotta sitten, mutta pääsi debytoimaan NHL:ssä vasta viime kaudella. Viime kaudella hän pääsi Bluesin maalilla tositoimiin 17 ottelussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Patrik Laine ratkaisi taas – Jesperi Kotkaniemi näpäytti ex-seuraansa

Kommentoi Facebookissa