Iäkäs nainen jäi kuorma-auton takapyörän alle ja menehtyi – kuljettajalle ehdollista vankeutta

Syytteessä ollut 53-vuotias kuorma-autonkuljettaja tuomittiin kuolemantuottamuksesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Risteyksessä paloivat vihreät valot sekä kuorma-autolle että katua ylittäville jalankulkijoille.

LIIKENNETURVALLISUUS Iäkäs nainen menehtyi, kun hän vuosi sitten jäi Tampereen Hämeenpuistossa kuorma-auton takapyörän alle. Kuorma-autonkuljettaja on tuomittu kuolemantuottamuksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Onnettomuus tapahtui Tampereen Hämeenpuistossa viime vuoden huhtikuussa. Kuorma-auto oli kääntymässä Puutarhakadulta oikealle Hämeenpuistoon. Risteyksessä paloivat vihreät valot sekä kuorma-autolle että katua ylittäville jalankulkijoille. Kuorma-autolla oli kuitenkin väistämisvelvollisuus.

Kuljettaja päästi useita jalankulkijoita menemään kadun yli ja jatkoi sitten ajoa. Yksi jalankulkija, iäkäs nainen, oli kuitenkin vielä ylittämässä katua. Hän jäi kuorma-auton takapyörän alle ja menehtyi tapahtumapaikalla.

Syyttäjä vaati kuljettajalle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Ensimmäinen syyte meni oikeudessa läpi. Sen sijaan kuolemantuottamus ei käräjäoikeuden mielestä ollut törkeä.

Syytteessä ollut 53-vuotias kuorma-autonkuljettaja tuomittiin tavanomaisesta kuolemantuottamuksesta. Yhteensä ehdollista tuomittiin kolme kuukautta.

Lue myös: Nainen jäi kuorma-auton takapyörän alle liikennevaloissa – kuljettajalle syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta

Kommentoi Facebookissa