Iäkkäät miehet jäivät kiinni rattijuopumuksesta – positiivisia pikatestejä huumausaineestakin

Poliisi otti Hämeessä kiinni iäkkäitä rattijuoppoja.

Poliisi otti Hämeessä kiinni iäkkäitä rattijuoppoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Ajokortti otettiin poliisin haltuun, jos henkilöllä ajo-oikeus vielä oli.

RATTIJUOPUMUS Maanantaina iltapäivällä Hämeenlinnassa Myllymäessä noin 70-vuotias mies kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän oli ilmoituksen mukaan ajanut vastaantulijoiden kaistalla ja pysähtynyt kauppaliikkeen pihaan. Hän oli lähtenyt uudelleen liikkeelle ja tullut poliisipartiota vastaan.

Mies puhalsi rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat, ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena.

Samana iltana moottoripyöräpoliisi puhallutti noin 50-vuotiaan miehen Lopen Launosissa. Hän oli liikkeellä tieliikennekäyttöön rekisteröidyllä mönkijällä ja puhalsi rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena.

Maanantai-iltana poliisin puhallusratsiaan ajoi noin 55-vuotias mies pakettiautolla. Hän puhalsi nollatuloksen, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen. Hänen ajo-oikeutensa oli vanhentunut. Mies käytettiin verikokeissa Riihimäellä ja vapautettiin. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta

Tiistaina aamuyöllä Lahdessa poliisi pysäytti Villähteellä henkilöauton, jota kuljettanut noin 60-vuotias mies puhalsi nollatuloksen. Huumausainepikatesti oli positiivinen. Kyydissä oli yksi henkilö. Kuljettaja käytettiin verikokeessa. Hänellä ei ollut ajo-oikeutta ja auto oli katsastamattomuuden takia käyttökiellossa.

Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikoksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Lue myös: Taas rattijuoppo kuolonkolarissa – kolmion takaa väärälle kaistalle ja moottoripyörää päin

Kommentoi Facebookissa