IFK Mariehamn Veikkausliigan mestari 2016

IFK Maarianhamina oli viime kaudella mestaruutensa arvoinen, mutta tällä kaudella peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla.

IFK Maarianhamina oli viime kaudella mestaruutensa arvoinen, mutta tällä kaudella peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla. (Kuva AOP)

FC Inter ja TPS karsivat liigapaikasta.

JALKAPALLO  Veikkausliigan mitalitaistoa jännitettiin toista kautta putkeen aina päätöskierrokselle asti. Kotikentällään Ilvestä isännöinyt IFK Mariehamn kesti sarjakärjen paineet ja nappasi kolme pistettä tamperelaisilta lukemin 2-1. Ratkaisevan ottelun tehomiehinä häärivät maalintekijät Bobbie Friberg da Cruz sekä Diego Assis.

Sonera Stadiumilla HJK ja hallitseva mestari SJK jäivät maalittomaan tasapeliin. Näin ollen hopeamitalit ripustettiin Klubin pelaajien kaulaan, pronssit jäivät seinäjokelaisten haltuun. Kun Ilves hävisi oman ottelunsa, neljäntenä eurokentille matkaa niin ikään päätösmatsinsa FC Lahtea vastaan hävinnyt VPS.

Veikkausliigan häntäpäässä sarjajumbo PK-35 Vantaa onnistui voittamaan FC Interin. Näin ollen Inter pelaa liigapaikastaan Turun paikallistaistossa Ykkösen TPS:ää vastaan. PK-35 Vantaa tipahti suoraan Ykköseen, josta puolestaan mestaruuden kautta liigaan nousi JJK.

Liigan maalipörssin voitti SJK:n Roope Riski 17 osumallaan.

Kommentoi Facebookissa