Iivo Niskanen löysi huiman voittovauhdin – ”Kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista”

Iivo Niskasen tähtäimessä ovat Seefeldin MM-kisat helmikuussa.

Iivo Niskasen tähtäimessä ovat Seefeldin MM-kisat helmikuussa. (Kuva AOP)

Suomalainen voitti maailmancupin 15 kilometrin perinteisen hiihdon johtamalla lähdöstä maaliin.

MAASTOHIIHTO Otepäässä pidetyissä maailmancupin kisoissa oli hyvä suomalaispäivä. Aamupäivällä Krista Pärmäkoski hiihti loppukilometrit kovaa ja nousi neljänneksi naisten 10 kilometrin perinteisellä matkalla, Norjan Therese Johaug voitti kuitenkin suomalaisen 1,14 minuutilla.

Miesten 15 kilometrin matkalla sen sijaan Iivo Niskanen ei antanut muille mahdollisuuksia, vaan johti kisaa lähdöstä maaliin jokaisella väliaikapisteellä. Venäjän Aleksander Bolshunov taipui 15,9 sekunnilla ja kolmanneksi tullut Norjan Didrik Tönseth jo 46,4 sekuntia.

– Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista. Tämä on tiukkaa kilpailua koko ajan ja monella on hyviä esityksiä tältä kaudelta, Iivo Niskanen mietti Yle Urheilun haastattelussa.

Tähtäimessä ovat luonnollisesti Seefeldin MM-kisat, jotka käydään reilun kuukauden kuluttua. Niskanen voitti MM-Lahdessa kaksi vuotta sitten kultaa 15 kilometrin matkalla. Myös Ristomatti Hakolan suksi kulki Otepäässä. Hän oli yhdeksäs ja jäi minuutin Iivo Niskasesta, mutta vain vajaat viisitoista sekuntia palkintokorokesijasta.

Lue myös: Vuoden urheilija on toisen kerran peräkkäin Iivo Niskanen – ”Vaikea vertailla, kuka on sitten paras”

Kommentoi Facebookissa