Iivo Niskanen on Suomen suosituin urheilija

Iivo Niskanen on olympiavoittaja ja maailmanmestari. (Kuva Olympiakomitea)

Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat tutkimuksen perusteella Suomen suosituimmat urheilijat.

HIIHTO Sponsor Insight on tehnyt perinteikkään tutkimuksensa Suomen suosituimmasta urheilijasta. Tutkimuksen perusteella suosituin on maastohiihtäjä Iivo Niskanen.

Pekingin olympiakisoissa helmikuussa Niskanen voitti kultaa 15 kilometrillä, hopeaa parisprintistä sekä pronssia 30 kilometriltä. Hän on voittanut urallaan kultaa kolmissa perättäisissä olympialaisissa.

Niskasen sisarukset nauttivat Suomessa merkittävää suosiota. Toiseksi suosituin urheilija on Kerttu Niskanen, joka hiihti Pekingissä hopeaa 10 kilometrillä ja pronssia 30 kilometrillä.

Maastohiihtäjät veivät kyselyssä kolmoisvoiton. Moninkertainen olympiamitalisti Krista Pärmäkoski on Suomen kolmanneksi suosituin urheilija.

Iivo Niskanen ja Pärmäkoski ovat lukeutuneet Suomen kymmenen suosituimman urheilijan joukkoon jo viiden vuoden ajan. Kerttu Niskanen nousi kärkeen nyt ensi kertaa.

Muiden lajien edustajista suosituimpien kärkipäähän yltävät jalkapalloilija Teemu Pukki ja ralliautoilija Kalle Rovanperä.

Jääkiekko on yhä Suomen suosituin urheilulaji. Toiseksi listalla pääsee yleisurheilu ja kolmanneksi maastohiihto. Jalkapallo on listalla neljäntenä ja Formula ykköset viidentenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukurit on SM-liigan suuryllättäjä – yleisöä ei silti näytä menestys kiinnostavan

Kommentoi Facebookissa