Jukurit on SM-liigan suuryllättäjä – yleisöä ei silti näytä menestys kiinnostavan

Olli Jokisen luotsaamana Jukurit on menestynyt odotuksia paremmin.

Olli Jokisen luotsaamana Jukurit on menestynyt odotuksia paremmin. (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit sijoittui SM-liigan runkosarjassa peräti toiseksi. Menestyksestä huolimatta yleisömäärät ovat olleet Mikkelissä todella pieniä.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurit pelasi tiistaina teoriassa jopa SM-liigan runkosarjan voitosta, mutta silti illan Lukko-ottelua seurasi paikan päällä Mikkelissä vain 2611 katsojaa. Se on jopa häpeällinen lukema.

Jukurit murjoi Lukon 6-2 ja nousi samalla runkosarjan kakkoseksi. Tappara voitti samaan aikaan Ässät, joten runkosarjan voitto jäi Jukureille haaveeksi.

– Kyllä me tiedettiin ennen peliä, että mikä pelin henki on. Iso voitto, Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Iso viesti pelaajille oli ennen peliä se, että kontrolloidaan sitä, mitä voidaan eli sitä, mitä kuinka me pelataan. Oikeastaan alusta lähtien ensimmäiset 40 minuuttia oli aivan loistavaa jääkiekkoa, eikä annettu Lukolle juuri mitään. Kolmannessa erässä vähän passivoiduttiin sen ensimmäiset seitsemän minuuttia, mutta sitten palattiin taas siihen, mitä se koko peli oli, Jokinen jatkoi.

– Ei ollut epäilystäkään siitä, kumpi joukkue oli tänään parempi. Hieno peli meiltä.

Jukurit oli runkosarjassa kakkonen. Jokisen projekti on jo nyt onnistunut ihan nappiin.

– Tosi ylpeä pelaajista. Tämä on ollut pitkä prosessi, kun olemme toukokuusta lähtien paiskittu hommia. Tuon huoneen ulkopuolella kukaan ei ole uskonut tähän toimintaan, eikä varmasti usko vieläkään. Tällä hetkellä meidän pelaajat pelaavat loistavasti henkilökohtaisella tasolla ja sitä kautta joukkueenkin pelaaminen on parantunut.

Runkosarja päättyi komeaan voittoon, mutta Jokisen mukaan sillä ei ole mitään merkitystä pudotuspelejä ajatellen.

– Ei se anna minkäänlaista buustia. Me haluttiin menestyä runkosarjassa niin pitkälle kuin vain pystytään. Jokainen joukkue on sillä paikalla runkosarjassa, minne ne kuuluvat. Silloin kun mennään 58-60 ottelun otannalla, niin siellä ei ole sattumalla enää minkäänlaista sijaa. Me olemme viimeiset 45 peliä pelanneet todella hyvällä tasolla, Jokinen sanoi.

Mikkelin todella häpeällinen yleisömäärä sai Jokiselta täyden tyrmäyksen. Hän ei voinut ymmärtää, mitä Jukureiden pitäisi tehdä vielä paremmin, jotta se näkyisi myös yleisömäärässä. HIFK veti lauantaina tuvan täyteen, kuten se tekee muillakin paikkakunnilla, mutta Lukko ei tuntunut nappaavan hurjista panoksista huolimatta.

– Ainoa asia, mikä hämmästyttää on se, että meillä olisi ollut seurahistorian ensimmäinen runkosarjan voitto käsillä ja näin pieni yleisömäärä. Tosi pettynyt. Mutta se on tietysti asia, mitä me emme voi kontrolloida. Me ei lippuja olla myymässä ja ainoa asia, mitä voimme kontrolloida on se, että me pelaamme hyvin ja ollaan pelattu jo pitkään hyvin. En oikein tiedä mitä tässä enää pitäisi sanoa, että tänne tulisi porukkaa halliin, Jokinen latasi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liigan runkosarja päättyi – tässä ovat pudotuspelijoukkueet

Kommentoi Facebookissa