Iivo Niskasella upea avaus vuodelle 2020 – ”Olin niin lähellä limiittiä”

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on maastohiihtäjiemme terävintä kärkeä.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on maastohiihtäjiemme terävintä kärkeä. (Kuva AOP)

Iivo Niskanen hiihti uudenvuodenpäivän kisassa upeasti kolmanneksi. Tour de Skin kokonaistilanteessa hän nousi viidenneksi.

HIIHTO Suomalaisittain Tour de Ski -kiertueeseen tuli vihdoin valoa, kun Iivo Niskanen sijoittui uudenvuodenpäivänä Toblachin takaa-ajokisassa kolmanneksi. Niskasen suksi kulki perinteisellä loistavasti alusta saakka.

– Kyllä siihen alkuun lähdin kuin sprinttiin. Alussa ihan kaikki oli pelissä, Niskanen sanoi YLE:n haastattelussa.

Venäjän Aleksander Bolshunov ja Sergei Ustjugov olivat liian kaukana. Kolmostilaan Niskasen hurja hiihto kuitenkin riitti.

– Jouduin alussa vetämään niin lujaa, että huomasin, että alkoi kertymään happoja. Piti rauhoittaa tilanne, kun olin niin lähellä limiittiä, Niskanen jutteli YLE:lle.

Voittoon takaa-ajossa sivakoi Bolshunov. Venäjä nappasi kaksoisvoiton Ustjugovin sijoituttua toiseksi. Ustjugov hävisi Bolshunoville 13,7 sekuntia. Niskanen jäi Bolshunovista 24,8 sekuntia.

Niskanen oli startannut kisaan sijalta 11. Hän lähti kärjen perään yli 50 sekunnin takaa-ajoasemasta.

Perttu Hyvärisen sijoitus oli hienosti 11:s. Muiden suomalaisten matkanteko oli kankeaa Lari Lehtosen oltua tuloksissa 42:s ja Lauri Lepistön 64:s.

Niskanen on Tourin kokonaistilanteessa jo viidentenä. Hän on jäänyt kärjessä olevasta Bolshunovista minuutin ja 10 sekuntia. Kolmen joukkoon Niskasella on matkaa 44 sekuntia.

Naisten puolella maastohiihdon kansainvälisiä kisoja ”huulirasvakärynsä” jälkeen dominoinut norjalainen Therese Johaug kohtasi vuoden 2020 ensimmäisessä kilpailussa voittajansa. Johaug jäi Tour de Skin takaa-ajokisassa Toblachissa toiseksi.

Voittoon sivakoi Norjan Ingvild Flugstad Östberg. Johaug taipui Flugstad Östbergille neljällä kymmenyksellä. Norja juhli kilpailussa kolmoisvoittoa. Heidi Weng sijoittui kolmanneksi.

Suomalaisilla ei ollut jakoa kärkeen. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena 15:s. Anne Kyllösen sijoitus oli 20:s ja Vilma Nissisen 31:s.

Tämän kauden Tour de Skin viimeiset kisat hiihdetään perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina Italian Val di Fiemmessä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iivo Niskanen ei taistele enää voitosta – ”Meikäläisen osalta jo taputeltu”

Kommentoi Facebookissa