Ilkka Kanerva on poissa – eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja menehtyi vaikeaan sairauteen

Ilkka Kanerva (1948–2022) on toiminut kolmessa eri hallituksessa ministerinä. (Kuva AOP)

Kanerva valittiin kansanedustajaksi kaksitoista kertaa ja hän toimi eduskunnassa yli 46 vuotta.

KANSANEDUSTAJA Kansanedustaja, valtiotieteen maisteri ja ministeri Ilkka Kanerva kuoli 14.4.2022 pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 74-vuotias ja eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja.

Lokalahdella 28.1.1948 syntynyt Kanerva nousi ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 1975 Varsinais-Suomesta. Turkulainen Kanerva valittiin kansanedustajaksi kaksitoista kertaa, ja hän toimi eduskunnassa yhtä mittaa yli 46 vuotta.

Reservin majurin toimiin valtiopäivillä on kuulunut varapuhemiehen tehtävien ohella lukuisia valiokuntien puheenjohtajuuksia. Puolustusvaliokunnan puheenjohtajana hän kommentoi vain päivää ennen menehtymistään tuoretta turvallisuuspoliittista selontekoa Twitterissä.

”Sairauslomani jatkuu toistaiseksi. Seuraan tästä huolimatta ulkopoliittisen tilanteemme kehitystä tarkkaan. Tänään julkaistu selonteko on tärkeä askel Suomen turvallisuuspoliittisten ratkaisujen kannalta. Eduskunnalla edessään historiallisen tärkeitä päätöksiä.”

Kanerva on toiminut lukuisissa ministeriöissä kolmessa eri hallituksessa niin varapääministerinä kuin ulkoministerinä. Hän joutui luopumaan ulkoministerin tehtävästä niin sanotun tekstiviestikohun johdosta. Kanerva sai ministerin arvon vuonna 2017.

Ilkka Kanervalla on kaksi tytärtä ja hänen aviopuolisonsa on Elina Kanerva.

Lue myös: Valtioneuvoston selonteko arvioi Venäjän hyökkäyksen seurauksia – ”Meillä on kykyä tehdä päätöksiä hyvinkin nopeasti”

Kommentoi Facebookissa