Kolme törkeää varkautta – epäillyt varastivat sähköpyöriä lähes 150 000 euron arvosta

Suurin osa varastetuista pyöristä saatiin takaisin, mutta osa varastetusta tavarasta jäi kateisiin. (Kuva Poliisi)

Kaksi ensimmäistä varkautta kohdistuivat samaan pyöräliikkeeseen 10 päivän sisällä.

VARKAUDET Helsingin poliisin törkeiden omaisuusrikosten tutkintaryhmä on saanut valmiiksi esitutkinnan kolmesta epäillystä törkeästä varkaudesta. Kyse on rikossarjasta, jossa epäillyt anastivat sähkömaastopyöriä helmi- ja maaliskuussa 2022.

Varastettujen pyörien arvo on yhteensä noin 145 000 euroa. Epäillyt rikokset kohdistuivat kahteen pyöräliikkeeseen Helsingissä ja Vantaalla. Kokonaisuuteen liittyy kolme eri epäiltyä törkeää varkautta.

Kaksi ensimmäistä varkautta kohdistuivat samaan pyöräliikkeeseen 10 päivän sisällä.

– Pääsimme epäiltyjen jäljille omien tutkimustemme avulla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Juurikkamäki.

Epäillyt anastivat yhteensä yli 20 sähköpyörää. Suurin osa varastetuista pyöristä saatiin takaisin, mutta osa varastetusta tavarasta jäi kateisiin.

– Haluamme muistuttaa, että sähköpyörät ovat suosittuja kohteita varkaille. Yhden pyörän arvo voi olla 10 000 euroa. Poliisi suosittelee, että pyörämyymälät kiinnittäisivät erityistä huomiota turvatoimiin, kuten vartiointiin, sanoo tutkinnanjohtaja Juurikkamäki.

Epäiltyjä tapauksessa on viisi, ja kolme heistä on ollut vangittuna esitutkinnan aikana. Poliisi epäilee, että yksi heistä osallistui kaikkiin kolmeen epäiltyyn varkauteen.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan pääsiäisen jälkeen.

Lue myös: Varkaat vievät arvokkaammat polkupyörät jo varastoista – rekisteri vaikeuttaisi varastetun pyörän myyntiä

Kolme epäiltyä törkeää varkautta

Törkeä varkaus ja petos Helsingissä 18. helmikuuta

Osa epäillyistä tunkeutui pyöräliikkeeseen aamuyöllä. Heidän epäillään anastaneen 10 sähkömaastopyörää, joiden yhteisarvo on noin 57 000 euroa. Pyörät löytyivät seuraavana päivänä pakettiautosta huoltoaseman parkkipaikalta Helsingissä. Lisäksi poliisi epäilee, että miehet vuokrasivat pakettiauton väärillä tiedoilla. Tämän takia heitä epäillään myös petoksesta.

Törkeä varkaus Helsingissä 28. helmikuuta

Kolmen henkilön epäillään suorittaneen varkauden samaisessa myymälässä aamuyöllä. Tällä kertaa pyörämyymälästä vietiin yhdeksän sähkömaastopyörää. Varastetun omaisuuden yhteisarvo on noin 41 000 euroa. Rikoksessa käytetty ajoneuvo löytyi seuraavana päivänä Helsingistä. Epäillyt olivat jälleen vuokranneet auton apuvälineeksi. Auton sisällä oli kuusi pyörää, ja kolme pyörää jäi kateisiin.

Törkeä varkaus Vantaalla 4. maaliskuuta

Kolmen henkilön epäillään tunkeutuneen polkupyörämyymälään aamuyöllä. Liikkeestä varastettiin neljä sähköpyörää, jotka ovat yhteensä arvoltaan noin 36 000 euroa. Epäillyt käyttivät tässäkin teossa vuokra-autoa. Pyörät jäivät kateisiin.

Kommentoi Facebookissa