Ilvekselle lohdutuspronssi – mitalia odotettiin 21 vuotta

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Ilves voitti SM-liigan pronssiottelussa KooKoon maalein 3-2.

JÄÄKIEKKO Tampereen Ilveksen rahkeet eivät riittäneet tällä kaudella SM-liigan finaaleihin asti, mutta pronssia joukkue voitti. Sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa Ilves voitti 11 606 katsojan edessä Tampereen Nokia-areenalla KooKoon maalein 3-2.

Ilves lähti otteluun voittajasuosikkina ja johtikin matsia toisen erän puolivälin tienoilla jo 3-0. Maalin makuun pääsivät Balazs Sebok, Les Lancaster ja Eemeli Suomi.

Liigakauden suuryllättäjä KooKoo ei luovuttanut. Se nousi Teemu Rautiaisen ja Kim Strömbergin osumilla 2-3 -tilanteeseen vielä ennen toisen erän loppua.

KooKoo taisteli sinnikkäästi, mutta tasoitukseen sen rahkeet eivät riittäneet. Ilves voitti pronssimitalit.

Ilves pelasi loistavan kauden. Välieräsarjassa TPS oli sille kuitenkin liian kova vastus. Ilveksen tappio oli Tampereella suuri pettymys muillekin kuin Ilves-faneille. Moni Tapparan kannattajakin olisi halunnut Ilveksen ja Tapparan kohtaavan finaaleissa.

Joka tapauksessa Ilves on palannut SM-liigan kärkipään seuraksi useiden lamavuosiensa jälkeen. Edellisen kerran Ilves oli ollut mitaleilla 2001, jolloin se voitti pronssia. Tuolloin takkuturkkeja tähditti itse Raimo Helminen.

Ilveksen menestyksen taustalla on muutama vuosi sitten tapahtunut omistajavaihdos. Seuraa rupesi rahoittamaan sijoittajaryhmä, jolla oli ihan oikeasti kiinnostusta pitkäjänteiseen työhön seuran kehittämiseksi.

Rahaa saatiin riittävästi osaavien ihmisten ja pätevien pelaajien palkkaamiseen. Tulokset puhuvat nyt puolestaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tapparalle toinen kiinnitys mestaruuteen – dramaattinen ratkaisu

Kommentoi Facebookissa