Ilves hukannut hyvän vireensä – Tappara uudessa nosteessa

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän. (Kuva AOP)

SM-liigan kärkijoukkue Ilves koki toisen perättäisen tappionsa. Yhdeksäntenä oleva Tappara otti neljännen perättäisen voittonsa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkijoukkue Tampereen Ilves on ajautunut orastavaan tappioputkeen. Perjantaina Ilves hävisi SaiPalle Lappeenrannassa 2-4.

Tappio oli tamperelaisille jo toinen perättäinen. Mitä oikein tapahtui?

– Sitä tässä pelin jälkeen pitkään pohdittiin. Koitettiin pikkaisen kurssia kääntää. Pari erää näytti siltä, että meidän jalat oli jäänyt tuonne Hakametsän jäähalliin ja eilisiin harjoituksiin ja videopalaveriin. Pikkaisen sinne jäi myös sellainen uskallus ja omilla vahvuuksilla pelaaminen. Olimme aika kipsissä, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä sanoi C Morelle.

Ilves paransi otteitaan kolmanteen erään, mutta se ei enää riittänyt.

– Kolmanteen erään kaivettiin ihan kelpo taistelu. Paras asia oli pelin jälkeen kopissa, kun pelaajat käyttivät omia puheenvuorojaan, niin he näkivät pelin samalla tavalla. Elämässä ja peleissä tulee tappioita ja heikkoja hetkiä, mutta yhdessä pysytään ja nautitaan siitä, että me päästään huomenna taas pelaamaan. Meillä on hyvä joukkue, meidän pitää vain uskoa itseemme ja toisiimme, Myrrä linjasi.

Viime vuosikymmenen kestomenestyjän JYPin vaikeudet saivat jatkoa. JYP johti TPS:ää vastaan vielä kolmannen erän alussa 4-2, mutta suli päätöserässä ja hävisi 4-6.

JYP on hävinnyt nyt jo viisi ottelua putkeen ja SM-liigassa pitkään kestomenestyjänä tunnettu jyväskyläläisjoukkue makaa sarjassa jo viimeistä edellisenä. JYP on kerännyt tällä kaudella vain 17 sarjapistettä.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Vielä karumpi on kuitenkin hallitsevan Suomen mestarin, HPK:n tilanne. Kerho on sarjassa viimeisenä.

Tapparan alkukausi oli vaikea , mutta nyt kirvesrintojen peli on loksahtanut uomiinsa. Tappara kaatoi perjantaina Lukon 5-2.

Samalla Tappara venytti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

– Oli hyvä peli meiltä tänään. Ihan alusta saakka luistin liikkui. Siinä toisessa erässä tuli pieni huono hetki, mutta selvisimme siitä yhdellä maalilla. Sitten jatkettiin siitä kolmanteen aika hyvin, Tapparalle tehot 1+2 iskenyt Anton Levtchi sanoi C Morelle.

Levtchi pelasi jo viime kaudella uransa parhaan kauden tehojen valossa ja tällä kaudella laituri on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Perjantaina syntyi jo kauden kuudes maali.

– Ei ikinä voi olla tyytyväinen. Aina pitää pystyä parantamaan. Tänään oli ihan hyvä peli. Ollaan menossa oikeaan suuntaan, Levtchi sanoi.

Porissa Ässät hävisi jatkoajalla Jukureille 5-6, vaikka oli johtanut ottelua 4-1. Kolmannessa erässä Ässät siirtyi vielä 5-4 -johtoasemaan, mutta hävisi siitäkin huolimatta.

Pelicansin vahva alkukausi sai jatkoa joukkueen voitettua Kuopiossa KalPan voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Pelicans on sarjassa kolmantena eron kärjessä olevaan Ilvekseen ollessa enää viisi pistettä.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjän koronakriteerit verottivat Jokereiden kokoonpanoa – tappio tuli

Kommentoi Facebookissa