Venäjän koronakriteerit verottivat Jokereiden kokoonpanoa – tappio tuli

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hävisi Torpedolle Venäjälle maalein 2-3. Jokereiden kokoonpanosta puuttui terveitä pelaajia.

JÄÄKIEKKO Jokereiden kolmen ottelun voittoputki päättyi torstaina Nizhni Novgorodissa. Paikallinen Torpedo nousi ottelussa 3-2 -voittoon.

Jokerit oli ensimmäisessä erässä johtanut Eeli Tolvasen maalilla 1-0. Toisessa erässä Torpedo nousi 2-1 -johtoasemaan, mutta Marko Anttila tasoitti kolmannessa erässä vielä 2-2:een. Mihail Varnakov teki Torpedon voittomaalin kolmannen erän lopussa.

Jokereilla oli riittävästi paikkoja voittoon. Joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli pettynyt.

– Tulos oli negatiivisin asia tänään. Meillä oli lukuisia paikkoja ratkoa peli jo ensimmäisessä erässä ja vielä kolmannessakin, mutta vastustajan maalivahti oli ilmiömäinen. Siihen, miten pelasimme, olen tyytyväinen, mutta tulos oli tällä kertaa negatiivinen, Marjamäki sanoi Jokereiden nettisivuilla.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Tiistaina Jokerit oli voittanut Moskovan Dynamon Helsingissä 6-1. Siinä pelissä tositoimissa olleista pelaajista Nizhni Novgorodiin eivät päässeet David Sklenicka, Antti Pihlström, Peter Regin ja Veli-Matti Savinainen. Iltalehden mukaan he eivät voineet matkustaa vielä Venäjälle koronavirustartuntoihin liittyvien maahantulokriteerien takia, vaikka ovat terveitä.

Venäjällä koronatilanne on huomattavasti pahempi kuin Suomessa. Jokereissa on ollut Venäjän reissujen tuliaisina useita koronatartuntoja.

Jokerit pelaa vieraskiertueellaan vielä kaksi ottelua. Lauantaina vastassa on Vitjaz Podolsk ja maanantaina SKA Pietari.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juhamatti Aaltosella hurja paluu – ”Oli tiedossa, että tässä ollaan kunnossa ja valamiina”

Kommentoi Facebookissa