Syyte törkeästä kunnianloukkauksesta – mies kirjoitti valtuutettujen syyllistyneen lasten raiskaukseen

Mies kertoi lastensa neuvoneen, kuinka kirjoitus poistetaan Facebookista.

Mies sanoi lastensa neuvoneen, kuinka kirjoitus poistetaan Facebookista. (Kuvituskuva Facebook)

Mies poisti kirjoituksensa Facebookista vasta kolmen viikon kuluttua.

KUNNIANLOUKKAUS Valkeakoskelaiselle miehelle on luettu Tampereella syyte törkeästä kunnianloukkauksesta. Mies oli Facebookissa syyttänyt useita kaupunginvaltuutettuja lasten raiskaamisesta. Päivityksen ehti lukea ainakin yli 8000 henkilöä, ennen kuin mies poisti sen.

Valkeakoskella jossain määrin tunnettu mies kimpaantui siitä, kun suuri joukko kaupunginvaltuutettuja kannatti Korkeakosken laskettelukeskuksen toiminnan lopettamista. Mies laittoi Facebookiin kirjoituksen, jossa hän totesi, että “harrastuksen lopettamista puoltaneet ovat syyllistyneet lasten raiskaukseen”.

Kuusi valtuutettua teki päivityksestä rikosilmoituksen. Lasten raiskaajiksi väitettyjä oli kymmenkunta muutakin, mutta he eivät vaatineet perättömän väitteen esittäjää tilille käräjäoikeudessa.

Syyttäjä nosti valkeakoskelaista miestä vastaan syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta.

– Teko on törkeä, koska kirjoituksen on tavoittanut suuri määrä ihmisiä (ainakin 8072) ja (vastaaja) on poistanut kirjoituksen sivustolta vasta noin kolme viikkoa sen jälkeen, kun hän oli sen julkaissut, toteaa syyttäjä Olli Sulkonen.

Oikeudessa mies kertoi, että hän ei poistanut kirjoitusta heti, koska ei osannut. Vasta kolmen viikon päästä hän osasi poistaa kirjoituksen. Osaamisen syyksi hän kertoi, että lapset neuvoivat, kuinka kirjoitus poistetaan Facebookista.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta tai ankaraa sakkorangaistusta. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa jutussa tuomion myöhemmin.

Lue myös: Papit ovat alkaneet tarkistuttaa saarnojaan Päivi Räsäsellä – ”Uskallanko sanoa näin vai joudunko käräjille?”

Kommentoi Facebookissa