Ilves ja Tappara saivat ottelusarjansa katkolle – HIFK:lla ja TPS:llä erikoinen ottelu

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Tappara ja Ilves tarvitsevat enää yhden voiton välieriin. TPS ja Jukurit nousivat ottelusarjoissaan tasoihin.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina neljä puolivälieräottelua. Yhden voiton päähän välieristä nousivat tamperelaisjoukkueet Ilves ja Tappara.

Mikkelin Jukurit voitti lauantaina KooKoon 3-2-lukemin ja tasoitti samalla ottelusarjan 2-2-lukemiin. Ottelu ratkesi jatkoerässä. Jatkoerä ehti vanhentua Kouvolassa vain aikaan 3.48, kun Pekka Jormakka ratkaisi voiton Jukureille.

KooKoo voitti kaksi ensimmäistä ottelua. Jukurit on noussut sarjassa nyt tasoihin. Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina. Silloin pelataan Mikkelissä.

Ilves kaatoi Kärpät lauantaina Tampereella. Ilves voitti 1-0 ja johtaa ottelusarjaa nyt 3-2.

Ilveksen 11744 katsojan kotiyleisön räjäytti huutoon Joona Ikonen, joka iski ratkaisun päätöserässä.

Perjantaina Kärpät oli voittanut Ilveksen jatkoerässä 3-2. Nyt Ilves sai revanssin ja sillä onkin välieräpaikka katkolla seuraavassa ottelussa, joka pelataan maanantaina Oulussa.

Tappara voitti lauantaina Lukon 3-2-lukemin ja sai ottelusarjan katkolle. Tappara johtaa ottelusarjaa nyt jo 3-1.

Ottelun hahmo oli Joona Luoto, joka tasoitti ajassa 58.32 vieden ottelun jatkoerään. Luoto nousi myös Tapparan jatkoaikasankariksi. Hänen lavastaan lähti ratkaisu ajassa 73.51.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina. Hallitseva Suomen mestari Lukko on pakkovoiton edessä.

TPS voitti HIFK:n Nordiksella erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen 7-5 ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een. HIFK:n alku otteluun oli suorastaan karmea. TPS johti avauserän jälkeen jo 4-0.

– Playoffit on tällaisia pelejä. Vastoinkäymisiä sattuu aina välillä ja niistä kannetaan yhdessä vastuu. Otetaan tästä opiksi ja tullaan paremmaksi. Huomenna on taas meidän playoffien tärkein peli eli se on aina se seuraava peli ja se on huomenna, Samuel Tilkanen HIFK:n valmennuksesta sanoi Sport Contentille.

Tunteetkin kuumenivat. HIFK:lta lensivät suihkuun Jordan Schmaltz ja Miro Karjalainen. Tilkanen ei halunnut ottaa niihin tilanteisiin kantaa.

– Kova fyysinen peli. En ole vielä sitä nauhalta nähnyt, joten en voi sitä sen enempää kommentoida, hän sanoi.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas syytti HIFK:ta filmaamisesta kolmannen ottelun jälkeen. Mitä vastaat hänelle?

– Kaikki voi katsoa itse näitä pelejä. Kovaa kamppailua on koko ajan. Hän syyttelee, jos syyttelee. Me ei välitetä siitä, vaan keskitytään omaan tekemiseen ja pelataan kovaa ja fyysisesti. Playoffit on tällaisia kovia kamppailupelejä. Siihen täytyy olla koko ajan valmis, Tilkanen sanoi.

Mitä mieltä olet siitä, että tällaiset keinot otetaan käyttöön?

– Jokaisella on omat keinonsa. Me keskitytään siihen, että me pystytään parantamaan pelaamista joukkueena. Huomista kohti, Tilkanen kuittasi.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Anni Vuohijoki tylyttää Olympiakomiteaa – ”En halua olla kenenkään koira”

Kommentoi Facebookissa