Ilves jyräsi HIFK:n kriisijoukkueiden kohtaamisessa – ”Vähän ollut lukkoa päällä”

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Ilves päätti tappioputkensa perjantaina Helsingissä voittamalla HIFK:n maalein 5-2. Samalla HIFK valahti sarjataulukon viimeiselle sijalle.

JÄÄKIEKKO Ilves jatkoi HIFK:n suurta tuskaa SM-liigassa perjantaina voitettuaan Helsingissä maalein 5-2. Kokenut Petri Kontiola nousi Ilveksen sankariksi.

Konna” teki Helsingissä kaksi maalia. Samalla hän oli upottamassa HIFK:ta sarjajumboksi.

Jos HIFK:lla on ollut vaikeaa, on niitä ollut Ilvekselläkin. Joukkue saapui Helsinkiin neljän tappion putkessa.

Ville Niemisen sanoin: kovat on ajat, mutta kovia ovat ajanottajatkin. Molemmilla on tuskaa tässä päällä ja tämä oli siinä mielessä aika iso peli molemmille. Kyllä se myös näkyi. Vähän hermostunutta peliä oli molemmilla. Liikaa otimme jäähyjä. Nyt kun tappioita tullut, niin ei nyt liikaa synkistellä. Tämä voitto teki hyvää ja matka jatkuu huomenna, Kontiola sanoi Nordiksella.

Ilves vaihtoi kesken kauden päävalmentajaa. Jouko Myrrä sai vaihtua Antti Pennaseen, vaikka Ilves johti sarjaa vaihdoksen hetkellä. Muutos ei Kontiolan mukaan ole ollut kuitenkaan iso.

– Ei ole tullut mitään uutta. Ihan jääkiekon perusasioita. Ei tässä ole yritetty mitään muuttaa. Joku sellainen lukko siellä on ollut ja ollaan pelaajina vähän alisuoritettu. Vaikka hyvä valmentaja tulikin, niin kyllä tämä silti pelaajien hommaa on. Vähän ollut lukkoa päällä, mutta ei tässä taktisesti ole muutettu yhtään mitään, Kontiola kertoi.

Muutosvastarintaakaan ei ole ollut.

– Me ollaan sellainen altavastaaja ja taistelijaporukka. Me tehdään niin kuin käsketään, Kontiola sanoi.

Ilves voidaan tätä nykyä nähdä SM-liigan suurseurana ja mestarisuosikkina. Kontiolan mukaan sen asetelman ovat luoneet kuitenkin ulkopuoliset, eikä Ilves itse.

– Jostain kumman syystä tähän on yhtäkkiä tullut joku hirveä paine, että me olisimme joku suurseura, mutta katsotaanpa nyt vielä vähän aikaa uudestaan, Kontiola naurahti.

HIFK:n leirissä ei nyt hymyilytä. Perjantaina syntyi jo kaksi maalia, mutta surkea ylivoimapelaaminen sai jatkoa.

HIFK:n ylivoimaprosentti on hämmentävästi vain 4,44, joka on ylivoimaisesti SM-liigan surkein lukema. Tilastollisesti tuollaisen lukeman ei pitäisi olla periaatteessa edes olla mahdollista ammattilaistasolla. Päälle tulivat vielä perjantaina henkilökohtaiset virheet, jotka ratkaisivat ottelun.

– Ne kolme maalia olivat todellisia lapsuksia meidän puolustuspelin suhteen. Ihan henkilökohtaisia virheitä. Positiivista oli se, että tehtiin kaksi maalia. Monesti tällä kaudella oltaisiin kahdella maalilla voitettukin, mutta nyt meidän se peruspelaaminen kaatui henkilökohtaisiin virheisiin, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen analysoi.

HIFK:n kelkan pitäisi kääntyä nopeasti tai kausi menee ohi. Alkavatko keinot kuitenkin jo loppua kelkan kääntämiseen?

– Keinot on olemassa. Seppälän ketju ja Väänäsen ketju pelasivat hienosti. Mutta kärkiketjuista me tarvitaan enemmän tehoja. Varsinkin ylivoimassa. Edelleenkin siinä hierotaan ja kestää ihan liian kauan. Siinä ne keinot on, Peltonen linjasi.

HIFK:n ylivoima on täysin tukossa. Mistä kiikastaa?

– Näkisin sen enemmänkin jopa niin, että siellä yritetään tehdä niin sanotusti varman päälle -maaleja ja siinä kestää ihan liian kauan, Peltonen avasi.

Peltonen on läpi kauden kehunut HIFK:n asennetta, mutta onko hän edelleenkin siihen tyytyväinen?

– Kyllä sinne tarvitaan vielä enemmän. Oli siellä hyviäkin asioita, mutta tänään kaaduttiin kyllä ihan henkilökohtaisiin virheisiin varsinkin puolustuspelin osalta, Peltonen sanoi.

HIFK:n kausi jatkuu jo heti huomenna lauantaina, kun joukkue matkustaa HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan. Päästäänkö ongelmista puhumalla yli?

– Kyllä niistä pääsee. Jo huomiseksi, Peltonen päätti.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: HIFK toiseksi viimeisenä SM-liigassa – ”Kärsimme sellaisesta lamasta”

Kommentoi Facebookissa