HIFK toiseksi viimeisenä SM-liigassa – ”Kärsimme sellaisesta lamasta”

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

KalPa voitti HIFK:n keskiviikkona 3-0. KalPa on sarjataulukossa kuudentena ja HIFK sijalla 14.

JÄÄKIEKKO HIFK:n alkukausi SM-liigassa hakee surkeudessaan vertaistaan. Keskiviikkona KalPa pimensi HIFK:n mustaa syksyä hakemalla 3-0-vierasvoiton Nordikselta.

HIFK:n helmasynti eli ihan armoton tehottomuus sai jatkoa. Se alkaa saada jo koomisiakin piirteitä: HIFK:lla oli alla kolmen ottelun vierasputki, jonka aikana se teki yhden maalin ja hävisi kaikki ottelut.

KalPa-tappio oli HIFK:lle jo neljäs perättäinen. HIFK piti pukukopissa ottelun jälkeen pitkää palaveria ja lopulta kopista saapui ulos äärimmäisen pettynyt päävalmentaja Ville Peltonen.

– KalPa lannisti tänään meidät. Me kärsimme sellaisesta lamasta, joka näkyy tuolla tulostaulullakin. Mutta siihen löytyy yksi lääke: meidän pitää löytää enemmän menijöitä ja kiekkoja maalille. Ylivoimakin meiltä puuttuu ja sellainen tietty määrätietoisuus, suunta ja tietty tempo sinne maalin eteen menemiseen. KalPa pelasi hyvän vieraspelin tänään, Peltonen summasi.

Helsingin jäähallissa koettiin keskiviikkona jotain, mitä harvoin, jos koskaan on kuultu tai nähty. HIFK:n lähes 7000-päinen kotiyleisö vihelsi HIFK:lle jokaisella pelikatkolla ja suurin konsertti kuultiin encorena ottelun jälkeen.

– Ansaitsimme täysin tänään meidän kotiyleisön reaktiot. Ei oltu sitkeitä, kuten aiemmin täällä olemme olleet. KalPa nitisti meiltä esimerkiksi maalinedustoilta kaiken. Meidän pitää pystyä olemaan paremmin läsnä ja pysyä meidän pelisuunnitelmassa, Peltonen vaati.

HIFK ei ehdi kauaa haavojaan nuolla. Se pelaa perjantaina kotona Ilvestä vastaan ja matkustaa sitten lauantaina HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan. Voisi kuvitella, että on hyvä asia, että pelit tulevat nopeasti vastaan?

– No, kyllä me mennään kuitenkin ihan peli kerrallaan. Huominen päivä on meille erittäin tärkeä ja kasvojen pesu alkaa heti huomenna aamulla, Peltonen sanoi.

HIFK:n palaverista Peltonen ei luonnollisestikaan kaikkea kertoa, mutta jotain kuitenkin. Helsinkiläisten esitys kotiyleisön edessä oli sen verran häpeällinen, että painavaa asiaa riitti.

– Vaikeudet kuuluvat urheiluun. Sitkeys on meidän isoimpia arvoja ja olemme maalinteko-ongelmista huolimatta pelanneet vahvuuksien ja sen kautta, mikä meidän identiteetti ja vahvuus on eli todella hyvä puolustuspelaaminen ja sitäkään ei tänään ollut. Se on anteeksiantamatonta. Muutamat pelaajat lähtivät mun mielestä hakemaan liikaa oikoteitä. Ja siihen me puutumme välittömästi niin valmennuksen kuin johtavien pelaajienkin toimesta. Se on asia, mikä ei meille käy, Peltonen sanoi.

– Mutta totta kai, kun maali menee omiin, niin vähintään kaksi pitää tehdä toiseen päähän. Siellä se ongelma on, kuten pitkässä juoksussa tiedetään, Peltonen huomautti vielä.

Peltosen mukaan HIFK:n joukkuehenki ei rakoile, vaikka sen tilanne on jo todella ahdistava.

– Erittäin kova henki on. Tällaisen tilanteen kanssa on äärimmäisen raskasta elää ja jaksaa valmistautua ja ladata. Ihan kaikki eivät päässeet tänään siihen, mihin me olemme tässä pelistä toiseen kuitenkin päässeet. KalPa oli hyvä, ei siinä mitään, mutta ei tämä ole hyväksyttävää, Peltonen sanoi.

HIFK:n ylivoima on Liigan heikointa. Keskiviikkonakin joukkue hukkasi monta saumaa ja yhden viiden minuutin ylivoimankin.

– Ylivoimaan pitää saada enemmän numeroita sinne maalin eteen ja ihan ne perusasiat kuntoon. Kyllä se surullisen näköinen laukaisukartta on ylivoimalla ja se, mistä ne laukaukset tulee. Tulee laukauksia kyllä, mutta kakkoskiekoille pitäisi päästä. Se on kuitenkin se, mistä ne maalit oikeasti tehdään, Peltonen linjasi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ilves rypee Antti Pennasen kanssa tappioputkessa

Kommentoi Facebookissa