Ilves rypee Antti Pennasen kanssa tappioputkessa

Ilveksen uusi valmentaja Antti Pennanen valmensi Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen 2021-2022 MM-pronssille ja hopealle. (Kuva Pasi Mennander/ Jääkiekkoliitto)

Kärpät voitti Ilveksen 3-0. Tappio oli valmentajaa vaihtaneelle Ilvekselle jo neljäs peräkkäinen.

JÄÄKIEKKO Tampereen Ilves antoi kesken syksyn potkut päävalmentaja Jouko Myrrälle ja vaihtoi hänet Antti Pennaseen. Ilves oli Myrrän potkujen aikaan SM-liigan kärkijoukkue, mutta nyt se on kuudentena ja tappioita on tullut putkeen jo neljä.

Tappioputkea jatkoi tiistaina Oulun Kärpät, joka murjoi Ilveksen 3-0.

– Todella kova peli oli ehdottomasti. Meillä oli parhaat paikat ensimmäisessä erässä. Siellä oli muutama kaksiykkönen ja pari läpiajoa. Niissä oli paikat meillä tehdä, ei tehty, Pennanen summasi.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen Kärpät otti pelin haltuunsa. Marko Anttila iski 2-0 ja Peter Tiivola 3-0.

– Toinen erä oli sitten selkeästi kotijoukkueen. Oltiin vähän pulassa siinä alussa. Kolmanteen erään laitoimme kaiken likoon ja muutama paikka luotiin, mutta vastustaja puolusti erittäin hyvin. Ei päästy sitten enää ihan sinne ytimeen. Pelaajille kiitos. He tekivät kaikkensa tänään ja erittäin kova moraali oli koko ajan, Pennanen kiitteli.

Ilves pitäisi palauttaa takaisin voittojen tielle. Miten se onnistuu, mitä pitää parantaa?

– Olemme puolustaneet ihan hyvin, mutta varmaan se ensimmäiset 40 metriä, kun päästään hyökkäysalueelle, niin siellä pitäisi olla vaarallisempia. Sitten tietysti erikoistilanteet, vakavailmeinen Pennanen kertoi.

Tiistaina pelattiin myös Raumalla. Siellä kärkijoukkue Lukko murskasi jumbojoukkue SaiPan maalein 6-2.

SaiPa oli Pekka Virran lähdön jälkeen äitynyt jo kolmen voiton putkeen, mutta nyt tuli tyly tappio. Lukon Anrei Hakulinen teki tehot 1+2 ja illan ykköshahmo oli Jere Karjalainen, joka tykitti ottelussa hattutempun.

Hurjassa iskussa oleva Lukko on voittanut jo viisi ottelua putkeen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Pekka Rautakallio teki suomalaista NHL-historiaa kahdesti

Kommentoi Facebookissa