Ilves murisee kärjessä – Tappara sai taipua Hakametsässä

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän. (Kuva AOP)

Ilves vahvisti asemiaan SM-liigan kärjessä voitettuaan Tapparan 5-4.

JÄÄKIEKKO Tampereen Ilves on SM-liigan tämän hetken kuumin joukkue. Ilves jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan perjantain derbyssä Tapparan 5-4.

Ilves on Suomen jääkiekkohistorian menestyneimpiä seuroja. 2000-luvulla tupsukorvien taso kuitenkin romahti. Ongelmat olivat ennen kaikkea pysähtyneisyyden aikaa eläneessä seuraorganisaatiossa.

Muutama vuosi sitten Ilveksen omistaja Vincent Manngard viimein luopui seurasta. Sen jälkeen alkoi tapahtua. Nyt Ilveksen nuori joukkue on noussut sarjataulukon kärkeen.

Päävalmentajansa Jouko Myrrän alaisuudessa Ilves pelaa hienoa modernia jääkiekkoa. Joukkueen nuoret pelaajat esiintyvät edukseen.

Tapparaa vastaan Joose Antonen ja Arttu Ruotsalainen tekivät molemmat kaksi maalia. Antonen on 25-vuotias ja pistepörssin kärjessä oleva Ruotsalainen pari vuotta nuorempi.

Ilves on voittanut nyt neljä perättäistä ottelua. Niissä Ilves on tehnyt yhteensä 20 maalia.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Jääkiekko näyttää Tampereella nyt kiinnostavan. Hakametsässä oli 4500 katsojaa eli koronaolosuhteissa täysi tupa.

Sarjataulukossa Ilves on nyt kolme pistettä toisena olevaa Lukkoa edellä. Kolmantena oleva Kärpät voitti kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelanneen Sportin 3-2. Kärpillä eroa Ilvekseen on seitsemän pistettä.

Syksyllä loukkaantumisista kärsinyt HIFK otti perjantaina 4-2 -kotivoiton KalPasta. Sarjataulukossa HIFK on nyt neljäntenä kahdeksan pistettä Ilvestä perässä.

KooKoo otti arkkivihollisestaan Pelicansista 5-2 -vierasvoiton. Kouvolalaisten tehomies oli kaksi maalia tehnyt Unkarin maajoukkuehyökkääjä Vilmos Gallo.

Vuoden 2019 Suomen mestarin HPK:n vaikeudet vain jatkuvat. Joukkue hävisi kotiottelussaan Ässille 2-3. Sarjataulukossa HPK on toiseksi viimeisenä pisteen Jukureita edellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomessa taivastellaan Jokereiden tappioita – omistajalle vain taskurahoja

Kommentoi Facebookissa