Ilves murskasi Kärpät – TPS nollasi HIFK:n

Kuva Fotolia

SM-liigan puolivälierät saatiin käyntiin sunnuntaina. Ilves tyrmäsi Kärpät 5-1 ja TPS otti voiton HIFK:sta 2-0.

JÄÄKIEKKO SM-liigan puolivälierät käynnistyivät sunnuntaina Tampereella ja Turussa. Ilves murjoi Kärpät 5-1 ja TPS otti voiton HIFK:sta maalein 2-0.

Kärpät sai karmean alun puolivälieriin. Ilves aloitti ottelun tylysti ja meni nopeasti 3-0-johtoon. Peli ratkesi siihen.

– Kun ruvetaan pelaamaan Suomen mestaruudesta ja katsellaan vain ensimmäinen kymppi ja neljästä ensimmäisestä laukauksesta kolme on meidän verkossa, niin silloin joukkue ei ole hyvin valmistautunut, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki latasi.

Huono valmistautuminen ei mennyt kuitenkaan Marjamäen mukaan joukkueen piikkiin, vaan päävalmentajan.

– Ja siitä kantaa päävastuun päävalmentaja. En tunne varmaankaan tarpeeksi hyvin joukkuetta, mutta kyllä meillä luistelu- ja kamppailupelaaminen puuttuivat täysin. Ilves teki työt ja me katseltiin, että mitä tapahtuu, Marjamäki kritisoi.

Kärpät oli heikko. Paljon jäi parannettavaa.

– Me tehtiin kaikki mahdolliset virheet ja otettiin ihan turhia jäähyjä ja lukemat ovat nämä. Sitä kautta pilattiin oma peli. Ei auta. Otetaan kaikki vastaan, mitä tulee ja paljon pitää parantaa. Uskon, että myös se tehdään, Marjamäki mietti.

HIFK sai heikon alun pudotuspeleilleen SM-liigassa, kun se hävisi ensimmäisen puolivälierän Turussa TPS:lle 0-2.

HIFK aloitti ottelun ihan pirteästi, mutta taso laski pelin vanhetessa.

– Ihan hyvä startti meiltä ja ensimmäinen erä oli sitä, mitä lähdettiin hakemaankin, HIFK:n vastuuvalmentajana toiminut Samuel Tilkanen aloitti.

Toisessa erässä samaa IFK:ta ei enää nähty. Sen sijaan TPS nosti tasoaan.

– Toiseen erään ei päästy enää siihen samaan peliin kiinni. Tepsi nosti vähän tasoaan ja meillä jäi vähän tuonne pukukoppiin, Tilkanen harmitteli.

Sama kaiku oli askelten myös päätöserässä. TPS puolusti ja HIFK puski seinään.

– Kolmanteen erään ei saatu sitä iskua päälle, mitä tähän kovaan kamppailupeliin olisi vaadittu. Analysoidaan peli rauhassa ja opitaan tästä ja ollaan parempia sitten seuraavassa, Tilkanen päätti.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltosella oli koronatartunta, eikä hän ollut penkin takana.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liigan puolivälieräjoukkueet selvillä – KooKoo teki historiaa

Kommentoi Facebookissa