Iso pettymys – Helmarit karsiutui jalkapallon MM-kisoista

Marko Saloranta korvasi Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana Anna Signeulin. (Kuva Palloliitto)

Irlanti voitti Suomen 1-0 ja varmisti samalla sen, ettei Helmareilla ole asiaa 2023 pelattavaan MM-turnaukseen.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkuetta ei nähdä 2023 MM-kisoissa. Tämä varmistui torstaina, kun Helmarit taipui Dublinissa Irlannille maalein 0-1.

Ratkaisu oli seurausta Suomen maalivahdin merkkausvirheestä. Keskikenttäpelaaja Megan Connolly antoi 54. minuutilla vapaapotkun puolesta kentästä ja Suomen maalivahti Tinja-Riikka Korpela lähti vastaan, mikä oli virhearvio. Vaihdosta kentälle jo avausjaksolla tullut Lily Agg puski pallon Korpelan yli verkon perukoille.

Suomella oli paikkoja, mutta viimeistely oli ylivoimaista. Jossitteluun ei jäänyt varaa.

Irlanti oli voittanut Suomen myös viime syksynä Helsingissä. Silloin Irlanti oli parempi maalein 2-1.

Ottelu oli Helmareille ensimmäinen uuden päävalmentajan Marko Salorannan alaisuudessa. Anna Signeul sai lähteä kesän EM-kisojen jälkeen Helmareiden hävittyä EM-nurmella kaikki ottelunsa.

Salorannan komennossa Helmarit ei vakuuttanut. Mieleen tuli vuoden 2018 tyttöjen EM-turnaus, jossa vastustajan ajatukset olivat Salorannan komentamaa Suomea edellä, vaikka Suomi oli vastustajiin verrattuna ihan yhtä taitava joukkue.

Suomi pelaa MM-karsinnoissa vielä merkityksettömän ottelun Ruotsia vastaan Tampereella ensi tiistaina. Ruotsi on jo varmistanut kisapaikkansa ja Irlanti menee jatkokarsintaan.

EM-karsintojen jälkeen on syytä miettiä, miksi Suomi on lyhyessä ajassa jäänyt kauas naisten jalkapallon kärjestä ja uhkaa pudota alaspäin keskikastissakin. Pelaajatuotannossa on haasteita, mutta Saloranta ei välttämättä ole oikea henkilö maajoukkueen peräsimeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat putosi mitalipeleistä ja teki kyseenalaista kiekkohistoriaa

Kommentoi Facebookissa