Istanbulin yökerhoampuja saatiin kiinni – kuvassa murjottuna mutta hengissä!

Terrori-iskusta epäilty piileskeli kaupunkiasunnossa yhdessä nelivuotiaan poikansa kanssa.

Terrori-iskusta epäilty piileskeli kaupunkiasunnossa yhdessä nelivuotiaan poikansa kanssa. (Kuva Turkin poliisi)

Terrori-iskusta epäilty löydettiin Esenyurtin kaupunginosasta pikkupoikansa seurassa.

TERRORI-ISKU Uudenvuoden yönä Turkissa Reina-yökerhossa 39 ihmistä surmannut mies on saatu kiinni, kertovat kansainväliset uutistoimistot. Ilmeisesti Uzbekistanista kotoisin oleva 28-vuotias Abdulkadir Mashrapov tavoitettiin poliisioperaatiossa Istanbulissa, Euroopan puolella sijaitsevasta Esenyurtin kaupunginosasta, jossa hän piileskeli kirgiisialaisystävänsä kaupunkiasunnossa yhdessä nelivuotiaan poikansa kanssa.

Turkkilaiset viranomaiset vahvistivat jo aiemmin, että iskun tekijän Mashrapovin epäillään kuuluvan jihadisteihin. Mashrapov oli saapunut perheensä kanssa Turkkiin vuosi sitten. Hän oli myös kuvannut itseään videolle Taksimin aukiolla. Mashrapov olisi myös toiminut peitenimellä Ebu Muhammed Horasani.

Yökerhoiskun uhrin libanonilaisen Elias Wardinin sisar suree veljensä arkun ääressä.
Yökerhoiskun uhrin libanonilaisen Elias Wardinin sisar suree veljensä arkun ääressä. (Kuva AOP)

Mashrapov tallentui lisäksi kuvanauhalle tulittamassa aseella Bosborinsalmen rannalla sijaitsevan yökerhon ulkopuolella. Suurin osa hyökkäyksen uhreista oli ulkomaalaisia turisteja, muun muassa Saudi-Arabiasta, Marokosta, Libanonista, Belgiasta, Israelista ja Libyasta.

Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olleensa iskun takana. Turkin varapääministeri Numan Kurtulmus  kertoi myös maanantaina A Haber -kanavan haastattelussa, että iskussa olisi ollut mukana tiedusteluorganisaatio, jota hän ei kuitenkaan tarkentanut.

Aiemmin Turkin poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltyinä yhteyksistä yökerhoiskuun. Valtiollisen uutistoimisto Anadolun mukaan miehet olivat Kiinan kansalaisia ja uiguureja.

Turkkilaisen sanomalehden Hürriyetin julkaisemien kuvien mukaan Mashrapovilla oli kiinniotettaessa verijälkiä paidassaan, naarmuja kasvoissaan sekä musta silmä. Lehden mukaan Mashrapoville tehtäisiin lääkärintarkastus ennen kuulusteluja.

Abdulkadir Mashrapovilla oli kiinniotettaessa verijälkiä paidassaan, naarmuja kasvoissaan sekä musta silmä.
Abdulkadir Mashrapovilla oli kiinniotettaessa verijälkiä paidassaan, naarmuja kasvoissaan sekä musta silmä. (Kuva Turkin poliisi)

Kommentoi Facebookissa