Italiaan julistettiin kahden päivän suruaika – romahtaneen sillan alta etsitään yhä uhreja

Pelastusviranomaisten mukaan Morandi-sillalla oli tapahtumahetkellä 30–35 autoa ja kolme kuorma-autoa.

Pelastusviranomaisten mukaan Morandi-sillalla oli tapahtumahetkellä 30–35 autoa ja kolme kuorma-autoa. (Kuva AOP)

Pelastajia on paikalla satoja ja he ovat löytäneet raunioista useita eloonjääneitä.

ONNETTOMUUS Tiistaina noin klo 11.30 paikallista aikaa Italian Genovassa tapahtui hätkähdyttävä onnettomuus, kun noin 50 metrin korkeudella kulkevasta A-10-moottoritiehen kuuluvasta maantiesillasta romahti osa noin 200 metrin mittaiselta matkalta. Pelastusviranomaisten mukaan Morandi-sillalla oli onnettomuushetkellä 30–35 autoa ja kolme kuorma-autoa.

Etsinnät uhrien löytämiseksi tuhoutuneen sillan alta ovat jatkuneet koko yön. Uhrien lukumäärästä on annettu ristiriitaista tietoa, mutta menehtyneiksi on toistaiseksi ilmoitettu 35 henkilöä. Pelastajia on paikalla satoja ja he ovat myös löytäneet raunioista useita eloonjääneitä.

Reilun kilometrin pituinen silta kulki yli rautatien ja Polcevera-joen, ja sen alla oli myös rakennuksia. Teollisuusrakennukset olivat pääosin tyhjinä, sillä tiistai oli Italiassa pyhäpäivä.

Silta oli rakennettu vuonna 1967 ja sen kuntoa on kritisoitu, sillan alaosassa oli käynnissä huoltotyöt. Onnettomuuden sattuessa alueella satoi kaatamalla, ja eräs silminnäkijä kertoi salaman iskeneen siltaan. Liikenneviraston asiantuntija uskoo todennäköisempänä syynä romahdukselle olevan kuitenkin rakenteellinen heikkous.

Italiaan julistettiin kahden päivä suruaika katastrofin vuoksi. Edellinen tuhoisa siltaturma Euroopassa tapahtui vuonna 2001 Portugalissa, kun sillan romahdus Portossa vaati 58 ihmisen hengen. Muut 2000-luvun suuret siltaonnettomuudet ovat tapahtuneet Kiinassa, Intiassa ja Pakistanissa.

Lue myös: Juuri valettu rautatiesilta jouduttiin purkamaan – syyt betonin korkeisiin ilmamääriin selviämässä

Kommentoi Facebookissa