Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsujen postitus alkoi – rouva Jenni Haukion puku tehdään koivusta

Tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa aloittavat perinteisesti tanssit.

Tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa aloittavat perinteisesti juhlavastaanoton tanssit. (Kuva Juhani Kandell/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentinlinnassa juhlitaan yhteistä ympäristöämme ja suomalaisia ympäristötekoja.

LINNAN JUHLAT Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna yhteinen ympäristömme. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat juhlavastaanotolle niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

– Ympäristö ja luonto ovat erottamaton osa Suomea ja suomalaisuutta. Ilmastonmuutoksen myötä Suomi voi tulevaisuudessa näyttää hyvin toisenlaiselta. Vastuu on meidän käsissämme, presidentti Niinistö sanoo.

Tasavallan presidentin kanslia on jo aiemmin kertonut ympäristöohjelmastaan, jonka tavoitteena on pienentää kanslian hiilijalanjälkeä vähintään kahdella kolmasosalla helmikuuhun 2024 mennessä. Itsenäisyyspäivänä ympäristö huomioidaan kutsuvieraiden lisäksi myös vastaanoton tarjoiluissa ja koristeluissa.

Ympäristöinnovaatiot näkyvät lisäksi rouva Jenni Haukion juhlapuvussa, jonka Aalto-yliopisto valmistaa ekologisesta Ioncell-kuidusta. Ioncell on uusi menetelmä, jolla voidaan valmistaa laadukasta tekstiilikuitua puusta tai kierrätysmateriaaleista. Rouva Haukion puvun kangas on tehty suomalaisesta koivusta, ja puvun suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa Aallon opiskelijoiden ja asiantuntijoiden monialainen tiimi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista. Kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsujen postitus on alkanut.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa