Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana tieto – ”Suomen vahvuutena on tilan antaminen erilaisille mielipiteille”

Tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa aloittavat perinteisesti tanssit.

Tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa aloittavat perinteisesti juhlavastaanoton tanssit. (Kuva Juhani Kandell/ Tasavallan presidentin kanslia)

Itsenäisyyspäivän Presidentinlinnan juhlavastaanoton kutsujen postitus on alkanut.

ITSENÄISYYSPÄIVÄ Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

– Suomen vahvuutena on aina ollut kyky toimia yhdessä, tilan antaminen erilaisille mielipiteille ja tiedon monipuolinen käyttäminen, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo.

Teknologisen kehityksen myötä suhde tietoon on muuttunut: sitä on helposti saatavilla ja kynnys osallistua keskusteluihin on madaltunut. Toisaalta yhteiskunnallisen keskustelun sävyt ovat koventuneet.

Tänä vuonna presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio haluavat huomioida henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

– Jokainen voi osaltaan edistää kunnioittavaa keskustelukulttuuria sekä vahvistaa luottamusta tietoon ja asiantuntijuuteen, ja mikä olennaisinta, pysyä totuudessa. Tämä rakentaa luottamusta, presidentti Niinistö sanoo.

Kaikkiaan presidenttipari kutsuu Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ansioitunutta suomalaista. Kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsujen postitus on alkanut.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton sivut

Lue myös: Näin juhlitaan Presidentinlinnassa – itsenäisyyspäivän vastaanotolla on pitkä historia

Kommentoi Facebookissa