Jääkiekkoliitto vaihtoi YLE:n toiseen kanavaan – ”Leijonat on Suomen arvokkain urheilubrändi”

Suomessa valtavaa suosiota nauttiva Leijonat siirtyy Visatille ja Discoverylle

Suomessa valtavaa suosiota nauttiva Leijonat siirtyy Viasatille ja Discoverylle. (Kuva AOP)

Leijonien ottelut siirtyvät ensi vuonna YLE:n kanavilta Discoverylle.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina tehneensä kuusivuotisen sopimuksen jääkiekon maaotteluiden televisioinneista Discoveryn kanssa. Sopimuksen myötä kaikki jääkiekon maaottelut näkyvät Discoveryn TV5:llä ja suoratoistopalvelu Dplayssa kaudesta 2020–2021 alkaen.

Miesten MM-kisat näkyvät MTV:n kanavilla vuoteen 2023 saakka. Kaikki muut Leijonien pelit näkyvät Discoveryn kanavilla. Discoverylla on sopimus myös Pekingin olympiakisoista 2022.

Leijonien katsomisesta ei tarvitse pulittaa lisämaksua.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava: Kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi.

Vielä ensi kaudella nuorten ja naisten MM-kisat sekä Euro Hockey Tour -turnaukset näkyvät YLE:n kanavilla. Discoveryn sopimus alkaa vuoden kuluttua

– Leijonat on Suomen arvokkain urheilubrändi ja jääkiekko seuratuin urheilulaji. Meille Discoverylla on todellinen ilo ja kunnia saada olla Leijonien koti uudella vuosikymmenellä, iloitsee puolestaan Discovery Networks Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen.

Nuorten ja naisten MM-kisat ovat viime vuosina kasvattaneet Suomessa suosiotaan. Nuorten MM-kisojen finaalia Suomi–USA seurasi viime tammikuussa suorana lähetyksenä yli puoli miljoonaa suomalaista, vaikka peli tuli Suomen aikaa keskellä yötä. Naisten MM-finaalia Suomi–USA seurasi viime huhtikuussa parhaimmillaan noin 1,4 miljoonaa suomalaista, vaikka samaan aikaa käynnissä oli eduskuntavaalien tulosilta.

YLE uutisoi verkkosivuillaan, ettei Jääkiekkoliitto halunnut jatkaa sopimusta YLE:n kanssa.

– Yleisradiolla oli kiinnostus jatkaa yhteistyötä, mutta Jääkiekkoliitto ei halunnut jatkaa kanssamme, sanoo Yle Urheilun urheiluoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava Robert Portman.

Telian omistukseen siirtyvä MTV on näyttänyt miesten jääkiekon MM-kisoja vuodesta 2012 lähtien. Pari vuotta sitten MTV ilmoitti pidentävänsä MM-kisasopimusta vuoteen 2023 saakka.

YLE:llä ei ole kauden 2019–2020 jälkeen sopimusta jääkiekkosarjoista. SM-liigan oikeudet ovat Telialla ja NHL:n sekä KHL:n oikeudet Viasatilla. MTV näyttää MM-kisojen ohella jääkiekon Mestareiden liigaa eli CHL:ää.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tuukka Rask pettyi pahasti – ”Tunnelma on aika musertava”

Kommentoi Facebookissa