Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella – Helsinki ulkona?

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella.

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella. (Kuva SRV/ Studio Daniel Libeskind)

Tampereen uusi areena toimii jääkiekon vuoden 2022 MM-kisojen päänäyttämönä.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliitto vahvisti tiedotustilaisuudessaan Tampereella maanantaina Tampereen uuden areenan oleva päänäyttämönä vuoden 2022 jääkiekon MM-turnauksessa. Tampereen uuden monitoimiareenan on määrä valmistua kisoihin mennessä.

Uusi Tampereen areena valmistuu Tampereen asemalle junanradan päälle. Tampereen Kansi ja Areena -hankkeeksi nimetty kokonaisuus kattaa myös hotellin, ravintoloita ja asuntoja.

Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonat pelaa MM-kisojen kotiottelunsa Tampereella. Näillä näkymin kisaformaattiin ei ole tulossa muutoksia, joten Tampere isännöi Leijonien kaikkia seitsemää kotiottelua sekä pudotuspelejä. Joukkueet jaetaan kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon myös 2022.

– Uuden hallin saaminen Tampereelle on ollut pitkä projekti. Suunnittelu alkoi vuonna 2006 ja tuolloin ajatuksena oli rakentaa areena Sorsapuistoon. Vuosien kuluessa paikkakin vaihtui, mutta sitä hienompaa on, että pääsemme vuonna 2022 pelaamaan kisat Euroopan nykyaikaisemmassa areenassa, Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola iloitsee Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tampereen areenan on määrä valmistua jo vuoden 2021 puolella.

– Vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla valmistuva uuden aikakauden elämysareena tarjoaa sekä pelaajille, yleisölle että kumppaneille parhaat mahdolliset puitteet nauttia lajin kansainvälisestä supertapahtumasta, varatoimitusjohtaja Timo Nieminen SRV:ltä sanoo.

Toisesta 2022 kisakaupungista ei ole tietoa. Helsinkiä on pidetty hyvinkin todennäköisenä ehdokkaana, mutta maanantaina ilmoitettiin, että toisesta kisakaupungista päätetään myöhemmin.

HIFK suunnittelee uutta areenaprojektia Garden Helsinkiä, jonka etenemisen kohtalo ratkeaa tänä vuonna, kun Helsingin kaupunginvaltuusto äänestää asiasta. Uusia areenaprojekteja on suunnitteilla myös ainakin Turkuun, Jyväskylään ja Ouluun. Jääkiekkoliiton mukaan toinen kisakaupunki julkistetaan tulevana syksynä.

Helsingin Hartwall-areena isännöi MM-kisoja 1997, 2003, 2012 ja 2013. Kyseinen areena sopisi puitteiltaan toiseksi kisa-areenaksi.

Nykyisin Hartwall-areena on venäläisomistuksessa. Avoin kysymys tietysti on, vaikuttaako se kisa-areenan valintaan? Toistaiseksi Hartwall-areena on kyllä yksi vaihtoehdoista.

Tampereelle rakennettiin 1965 ensimmäinen suomalainen jäähalli ja siellä järjestettiin jääkiekon MM-kisat 1965. Hakametsä toimi kisa-areenana myös 1982, 1991, 1997 ja 2003.

Turun areenalla on pelattu jääkiekon MM-kisoja 1991, 1997 ja 2003. Helsingin jäähalli toimi kisa-areenana 1974, 1982 ja 1991.

Seuraavat jääkiekon MM-kisat järjestetään 2020 järjestetään Sveitsissä Zürichissä ja Lausannessa. 2021 kisakaupunkeina ovat Valko-Venäjän Minsk ja Latvian Riika.

Tampereella vuoden 2022 MM-jääkiekkoa on määrä pelata kapeassa kaukalossa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekkoliitto vaihtoi YLE:n toiseen kanavaan – ”Leijonat on Suomen arvokkain urheilubrändi”

Kommentoi Facebookissa