Kolmekymppiset kaverukset yrittivät valmistaa huumeita – kerrostalon asunnossa tapahtui räjähdys

Poliisin teknisen tutkinnan perusteella miehiä on syytä epäillä vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Poliisin teknisen tutkinnan perusteella miehiä on syytä epäillä vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta. (Kuva AOP)

Savonlinnan Pääskyniemen asuntoräjähdyksessä kahta miestä epäillään rikoksista.

RÄJÄHDYS Sunnuntaina 16.6.2019 noin kello 19.40 tapahtui Savonlinnassa Pääskyniemessä sijaitsevassa pienoiskerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnossa räjähdys, minkä voimasta olohuoneen isot ikkunat olivat paineen vaikutuksesta rikkoutuneet ja sirpaleita oli lentänyt pitkin pihamaata.

Tapahtumahetkellä asunnossa olivat noin 30-vuotias savonlinnalainen mies, ja hänen samanikäinen kuopiolainen kaverinsa. Poliisin tapahtumapaikalla suoritetun teknisen tutkinnan ja miesten alustavien puhuttelujen perusteella miehiä on syytä epäillä vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Tähän mennessä esitutkinnassa on selvinnyt, että miehet olivat keittäneet kattilassa liedellä herkästi syttyvää ainetta, tarkoituksenaan valmistaa keinotekoisesti huumetta. Herkästi syttyvä aine oli kaasuuntunut kattilassa ja leimahtanut palamaan, aiheuttaen huoneistossa räjähdyksen.

Miehet saivat lieviä palovammoja ja he ovat päässeet sairaalasta pois hoitotoimenpiteiden jälkeen. Miehet on otettu kiinni epäiltyinä rikoksiin. Sivullisia ei loukkaantunut tapahtuneessa ja tämänhetkisen tiedon mukaan räjähdys ei aiheuttanut vahinkoja muihin asuntoihin.

Lue myös: Nuoriso heitteli nuotioihin aerosolipulloja – poliisi varoittaa räjähtämisvaarasta

Kommentoi Facebookissa