Nuoriso heitteli nuotioihin aerosolipulloja – poliisi varoittaa räjähtämisvaarasta

Räjähtäessään aerosolipullo saattaa sirpaloitua ja palo levitä hallitsemattomaksi.

Räjähtäessään aerosolipullo saattaa sirpaloitua ja palo levitä hallitsemattomaksi. (Kuva AOP)

Asioista olisi poliisin mukaan hyvä vaihtaa jälkikasvun kanssa kotona pari tiukkaa sanaa.

RÄJÄHTÄMISVAARA Pelastuslaitos ja poliisi ovat käyneet lauantaina illan aikana kahdella tehtävällä Kaarinan Piispanristillä. Molemmissa tehtävissä oli kyse nuorison sytyttämästä pienistä paloista. Palavan irtaimen sekaan oli laitettu aerosolipulloja, toisessa nuotiossa niitä oli useita. Paikan päältä on saatu havaintoja lähinnä kouluikäisistä polkupyörillä liikkuneista nuorista.

Nuorison sekä heidän vanhempiensa olisi muistettava, että sisällöstään riippuen erilaiset aerosolit sekä niiden ponnekaasut voivat palaa räjähdysmäisesti. Räjähtäessään aerosolipullo saattaa sirpaloitua ja palo levitä hallitsemattomaksi. Palon herkistämiä vielä räjähtämättömiä aerosolipulloja saattaa lentää ympäristöön pitkänkin matkan päähän jonkun sivullisen löydettäväksi.

Räjähdyksen, palavien ponnekaasujen, liuottimien, alkoholien ja tuleen syttyneiden vaatteiden aiheuttamat vammat ulottuvat usein ihon lisäksi syvälle hengitysteihin saakka, ja ne ovat vaikeita ja pitkällisiä hoidettavia. Hoidettunakin vammat aiheuttavat useimmiten elinikäisiä arpia ja toimintahäiriöitä. Myöskään paikalle saapuvat viranomaiset eivät halua kärsiä vammoista.

Näistä asioista olisi poliisin mukaan vanhempien hyvä vaihtaa jälkikasvunsa kanssa kotona pari tiukkaa sanaa. Ellei pelisääntöjen voida luottaa olevan täysin selvillä, voisivat pienet tiedemiehet viettää kesänsä lähinnä vanhempiensa valvonnassa, jonkin kotikutoisen turvallisemman puhteen parissa.

Lue myös: Kevät houkuttelee ulkoilemaan luontoon – poliisi muistuttaa käsittelemään tulta varovasti

Kommentoi Facebookissa