Jääkiekon MM-kisoilla hurjat katsojaluvut – Huuhkajat sai kovan haasteen

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2.

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2. (Kuva AOP)

Jääkiekon MM-finaalin keskikatsojamäärä Suomessa oli hurjat 2,3 miljoonaa.

JÄÄKIEKKO MM-jääkiekko nauttii Suomessa hurjaa suosiota. MTV tiedottaa, että MTV3– ja C More Sport 1 -kanavalta sunnuntaina esitetyn jääkiekon MM-finaalin Suomi-Kanada keskikatsojamäärä oli lähes 2,3 miljoonaa.

Kaikkiaan ottelu seurasi televisiosta 3 miljoonaa suomalaista. Parhaimmillaan ottelun katseluosuus oli jopa 91 prosenttia.

Yhteensä kahden ja puolen viikon aikana MM-kiekko tavoitti 4,2 miljoonaa suomalaista. Määrä oli noin 84 prosenttia väestöstä.

Lukemat todistavat osaltaan, miten merkittävässä asemassa jääkiekon MM-turnaus on suomalaisessa penkkiurheilukulttuurissa. Suosiolle ei näy loppua.

Perinteet tietysti vaikuttavat asiaan. Onhan MM-jääkiekkoa esitetty Suomessa televisiosta jo 1960-luvulta lähtien. Tapahtumasta on tullut eräänlainen suomalainen kevätperinne ja suosio on tietysti vain lujittunut, kun Suomi 1990-luvulta lähtien kykeni taistelemaan mitaleista.

MTV on esittänyt MM-jääkiekkoa kanavillaan vuodesta 2012 lähtien. Sopimus on Pöllölaaksolla enää kahden vuoden ajan. Vuodesta 2024 lähtien MM-kisat näytetään Viasatin kanavilla.

Jalkapallon miesten arvokisoissa Suomi on tänä kesänä mukana ensimmäistä kertaa, kun Huuhkajat selviytyi EM-kisoihin, jotka koronapandemian takia siirtyivät vuodella. EM-futis esitetään YLE:n kanavilla.

Ensi lauantaina Suomi pelaa EM-kisojen avausottelunsa Tanskaa vastaan. Tv-katsojalukuja odotetaan myös mielenkiinnolla. Pystyykö Huuhkajat vastaamaan Leijonien hurjiin katsojalukuihin?

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukka Jalosen ajatus muita edellä – jälleen MM-kisojen selkeä ykkönen

Kommentoi Facebookissa