Jääkiekon SM-liiga alkamassa vasta lokakuussa

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

SM-liigan avauskierros pelattaneen vasta lokakuun alussa. Jokereiden KHL-pelien olisi määrä alkaa jo syyskuussa.

JÄÄKIEKKO Suomen hallitus tiedotti keskiviikkona, että koronapandemian takia määrätyt kokoontumisrajoitukset tullaan purkamaan 1. lokakuuta, jos tilanne ei pahene. Tämä merkinnee, että jääkiekon SM-liigan kauden avauskierros pelattaneen vasta lokakuussa.

SM-liigan kausi on perinteisesti startannut syyskuun puolivälin tienoilla. Seurojen taloudelle lipputulot ovat kuitenkin tärkeitä, joten kauden avauskierroksen siirtäminen muutamalla viikolla on pakon sanelema ratkaisu.

Nykyisillä kokoontumisrajoituksilla SM-liigaseurat jäisivät melkoisesti yleisötavoitteistaan. Näin ollen otteluiden järjestämisessä syyskuussa ei ole järkeä.

Todennäköisesti kausi venyy toukokuun puolelle. Jääkiekon MM-kisat ovat tuoreimpien tietojen mukaan alkamassa vasta toukokuun loppupuolella, joten maajoukkueen kannalta Liigan aikataulujen siirtämiselle ei olisi esteitäkään.

Juttuvinkki: Jääkiekon mestareiden liigaan muutoksia – KHL:stä ei tietoa

SM-liigan viime kausi keskeytyi koronapandemian takia maaliskuun puolivälissä. Mestaruutta ei jaettu.

Entinen SM-liigan joukkue Jokerit pelaa KHL:ssä, joka suunnittelee kautensa aloittamista syyskuun alussa. Jos suunnitelmasta pidetään kiinni, joutuu Jokerit pelaamaan syyskuussa kotiotteluitaan pienemmille yleisöille.

Myös KHL keskeytti kautensa viime maaliskuussa, eikä mestaruutta jaettu. Jokerit vetäytyi pudotuspeleistä jo ennen KHL:n keskeytyspäätöstä. Jokerit oli muutamaa päivää aiemmin saavuttanut paikan toiselle pudotuspelikierrokselle.

SM-liiga julkistanee otteluohjelmansa ensi viikolla. Myös KHL:n on määrä julkistaa otteluohjelmansa lähiviikkojen aikana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lasse Kukkosen ura on ohi – hurja määrä menestystä

Kommentoi Facebookissa